• Головна
  • Новини
  • Монополіст «Львівтеплоенерго» планує підвищити тариф на тепло

07.02.2020, 17:55

Монополіст «Львівтеплоенерго» планує підвищити тариф на тепло

Директор ЛКП «Львівтеплоенерго» Володимир Вольський повідомив, що вже розглянутий новий тариф на тепло у Львові, він затверджений, але його не можуть застосувати, тому що немає відповідної нормативної бази, тобто механізму його застосування.

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Комісія інженерного господарства спільно з комісією фінансів і планування бюджету провела виїзне засідання на ЛКП «Львівтеплоенерго». Директор ЛКП «Львівтеплоенерго» Володимир Вольський розповів про роботу підприємства у 2019 році: «На зустрічі ми провели звіт про свою роботу у 2019 році, що зробили, куди використали кошти – на експлуатацію, ремонти, зарплату. Також говорили про плани на 2020 рік, яким чином бачимо розвиток підприємства, тарифну політику і перспективи.

З фінансової точки зору, різницю в тарифах компенсувало місто, на цей рік плануємо, що ця цифра буде суттєво менша. Частину коштів підприємство заробить, є вже розглянутий новий тариф, він затверджений, але ми не можемо його застосувати, тому що немає далі нормативної бази, тобто механізму його застосування. У попередньому тарифі була закладена зарплата 5 тис 070 грн, а ми вже давно платимо 10 тис грн. Нормативна база для старого тарифу була затверджена у 2011 році, з того часу коригувалась лише вартість газу і  електроенергії. Якби нові тарифи були затверджені з 1 січня, то місто мусило б значно менше покривати різницю».

Заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства ЛМР Ірина Маруняк зазначила: «З одної сторони одну складову тарифу зменшуємо нарахування за газ, тому що він дешевшає, а транспортування дорожчає, але складовими тарифу ще є зарплата, екологічний податок, матеріали і це все НКРЕ КП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики) не переглядає. Тому в цій ситуації має бути економічно обґрунтований тариф».  

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: