• Головна
  • Новини
  • Монобільшість обіцяє зняти недоторканність з Порошенка

19.11.2019, 12:12

Монобільшість обіцяє зняти недоторканність з Порошенка

Монобільшість підтримає зняття недоторканності з Петра Порошенка, якщо воно потрапить до порядку денного Верховної Ради.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко в інтерв'ю НВ

"Всі мотивовані (голосувати – ред.) за зняття недоторканності. Це повинні підтримати всі депутати, тому що це чесна позиція, адже ми від неї вже відмовилися.

По суті, це технічне голосування, коли просять зняти імунітет із метою процесуальних дій. Із 1 січня 2020 року, коли набудуть чинності зміни до Конституції, такі голосування будуть не потрібні".

Щодо голосування за згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт Порошенка буде винесено окрему ухвалу фракції, як і з інших важливих голосувань.

При цьому депутати будуть визначатися самостійно відповідно до "якості подання" й "за іншими політичними мотивами".

"Ми бачили голосування по Ярославу Дубневичу, коли група наших депутатів із якихось причин не підтримувала друге й третє голосування (зняття недоторканності та арешт – ред). Було багато нарікань на якість подання з боку Генпрокуратури", – зазначив Корнієнко.

Заступник голови фракції більшості також зазначив, що не знає, коли апарат Верховної Ради отримає від Генпрокуратури проект підозри щодо Порошенка.

Нагадаємо,18 листопада слідчі ДБР направили в Генпрокуратуру проект повідомлення про підозру п'ятому президенту України Петру Порошенку за статтями: публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, а також зловживання владою чи службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Також Державне бюро розслідувань підготувало для ГПУ проект подання до Верховної Ради про дозвіл на притягнення Порошенка до відповідальності.

Петро Порошенко скасував кілька міжнародних зустрічей і повернувся в Україну після повідомлення ДБР про передачу підозри щодо нього в Генпрокуратуру. Експрезидент достроково повернувся з Туреччини й заявив, що "ця справа не має юридичної ваги"

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: