30.05.2019, 19:31

Місія МВФ планово завершила роботу в України

Експерти місії Міжнародного валютного фонду завершили свою роботу в Україні.

Про це йдеться у прес-релізі представництва МВФ в Україні, пише Громадське.

Зазначається, що місія перебувала в України з 21 по 29 травня 2019 року. За цей час представники фонду, на чолі з Роном ван Роденом, провели низку зустрічей, зокрема з президентом, міністром фінансів, головою Нацбанку та іншими урядовцями.

«Команда фахівців МВФ мала дуже плідні дискусії з владою України, включно з президентом Зеленським, стосовно перегляду програми стенд-бай між Україною та МВФ. Експерти МВФ дійшли висновку щодо реалістичності грошово-кредитної та податково-бюджетної політики. Місія готова повернутися до Києва для продовження дискусій після парламентських виборів щойно новий уряд визначиться з пріоритетами своєї політики», — повідомив голова місії МВФ Рон ван Роден за підсумками роботи місії МВФ в Україні.

Напередодні місія МВФ провела зустріч з президентом УкраїниВолодимиром Зеленським та головою Державної податкової служби.

Напередодні стало відомо, що МВФ планує відновити співпрацю з Україною після формування нового уряду та проведення виборів до парламенту. Тоді ж фонд може ухвалити рішення про виділення нового траншу кредиту на 1,3 мільярда доларів.

21 травня в Україну прибула місія МВФ. Представники фонду провели зустріч з міністеркою фінансів та прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Місія прибула в Україну на 2 тижні. Її першочерговою метою був перегляд співпраці та ухвалення рішення про виділення траншу.

Раніше американський банк JP Morgan, прогнозував, що до кінця 2019 року Україні не вдасться отримати новий транш Міжнародного валютного фонду в межах кредитної програми stand-by.

Очільниця МВФ висловила стурбованість судовими справами навколо націоналізації ПриватБанку.

Нагадаємо, в Нацбанку запропонували розпочати переговори з МВФ щодо нової програми восени 2019 року.

18 грудня Рада директорів МВФ затвердила нову кредитну програму для України та ухвалила рішення про виділення першого траншу на 1,4 мільярда доларів. Перший транш МВФ у межах нової кредитної програми, перерахували Україні 21 грудня 2018 року. Його зарахували до міжнародних резервів України. Всього протягом 2019 року Україна має отримати ще 2 транші МВФ.

Черговий транш МВФ необхідний для підтримання фінансової стабільності України та уникнення настання технічного дефолту — ситуації, коли Україна не зможе розрахуватись за кредитними зобов’язаннями.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: