• Головна
  • Новини
  • Міністри економіки й інфраструктури України подали у відставку

15.05.2021, 13:43

Міністри економіки й інфраструктури України подали у відставку

Міністр інфраструктури Владислав Криклій і міністр розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства Ігор Петрашко подали в п'ятницю, 14 травня, у відставку. Про це повідомила інформагенції "Українські новини" пресслужба голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Про це пише Німецька хвиля.

"До Верховної Ради надійшли заяви про відставку від міністра розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства Ігоря Петрашка і міністра інфраструктури Владислава Криклія", - повідомили у пресслужбі.

Також про відставку цих двох урядовців повідомляла цього ж дня заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук. "У нас наступного тижня будуть кадрові зміни в уряді. Вже надійшли заяви від майбутніх колишніх міністрів Петрашка та Криклія за власним бажанням", - сказала вона в ефірі телеканалу "Україна 24", цитує агенція новин "Інтерфакс-Україна". "У понеділок на фракції розглядатимемо можливих кандидатів на заміну", - додала вона, відмовившись назвати їхні прізвища.

Тим часом член фракції "Слуга народу" Олександр Качура повідомив у своєму Telegram-каналі, кого розглядають наступниками Криклія й Петрашка. "З'явилися прізвища кандидатів. На посаду міністра економіки пропонують Олексія Любченка (голову Державної податкової служби України - Ред.). На посаду міністра інфраструктури - Олександра Кубракова (керівника "Укравтодору" - Ред.)", - написав Качура.

Криклій працює міністром інфраструктури з серпня 2019 року, тобто з початку роботи уряду Олексія Гончарука, і зберіг цю посаду в уряді Дениса Шмигаля. Петрашко обіймав міністерський пост з березня 2020 року, тобто в складі уряду Шмигаля.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: