07.04.2020, 12:40

Міністра Чернишова можуть найближчим часом звільнити

Фірмовий стиль президента України Володимира Зеленського – ухвалити рішення про відставку якогось чиновника, а реалізувати його згодом, заявив в ефірі "4 каналу" заступник директора Українського інституту аналізу та менеджменту політики Кирило Молчанов.

Він звернув увагу, що глава Офісу президента Андрій Єрмак уже припинив з'являтися на важливих заходах разом із главою держави, а звільнені Верховною Радою з посади міністра фінансів і з поста глави МОЗ Ігор Уманський та Ілля Ємець – люди з його орбіти. За даними Молчанова, відправити у відставку можуть і міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова, - про це пише сайт gordonua.com.

"Якщо брати кадрові зміни в уряді, то, наприклад, той же Уманський і той же Ємець – це була протекція Єрмака, – зазначив Молчанов. – Найближчим часом, є така інформація, можуть зняти і Чернишова, міністра з питань розвитку громад і територій, котрого також пов'язують із Єрмаком".

2 квітня голова комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко заявив, що Державну архітектурно-будівельну інспекцію досі не реформовано через підходи Чернишова до роботи.

"Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов із того часу замість того, аби активно зайнятися процесом реформування та максимально швидко почати впроваджувати президентські та урядові ініціативи, навпаки, гальмує цей процес", – написав він у Facebook.

29 березня нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких брат глави Офісу президента Денис Єрмак нібито обговорює питання призначення людей на державні посади. Андрій Єрмак заявив, що має намір подати заяви проти Лероса в Держбюро розслідувань і СБУ.

Тема звільнення міністр розвитку громад і територій Олексія Чернишова також опинила у фокусі уваги  Українських новин. Вони аналізують статтю "Як довго пробуде міністром любитель Коломойського і Австрії Чернишов", що її розмістило видання Голос.

Отже, за інформацією видання, причина можливої ​​відставки в тому, що на посаді міністра "Чернишов поєднує роботу на Коломойського, любов до каламутних бізнесових схем і дратівливу манію величі, що навряд чи подобається президенту Володимиру Зеленському. Та й в тому, що стосується морального обличчя новий міністр громад і територій не бездоганний".

Відразу ж після призначення, нагадує видання, з легкої руки Сергія Лещенка в інтернеті стала гуляти інформація, що губернаторське крісло дісталося Чернишову після особистої співбесіди з Коломойським і схвалення останнім його кандидатури. Ігорю Валерійовичу нібито був дуже потрібна своя людина в Київській ОДА, який би не заважав олігархові контролювати будівельний ринок Київщини (що не виходило з бно-Айріяном), і Чернишов цілком підійшов на цю роль. Тим більше, що в бекгрануде у Чернишова було довгий і досить близьке партнерство з Олександром Фельдманом і Павлом Фуксом, які в свою чергу по ряду проектів співпрацювали з Коломойським. Так що Чернишов виявився для олігарха цілком своїм.

Також Голос повідомляє, що, заїхавши в ОДА, Чернишов насамперед привів приватну охорону, а пізніше взагалі огородив себе від зовнішнього світу глухими дверима з кнопкою пропуску по карті, виділивши собі половину сьомого поверху будівлі ОДА на Печерську. Потрапити до губернатора Чернишову не могли навіть депутати обласної ради.

"Для входу в крило губернатора біля спеціальної кнопки був і охоронець, за допомогою якого можна було скромно попроситися на аудієнцію. Чернишов зазвичай не принижувався спілкуванням з тими, хто не наближений до його важливій персоні", - пише видання Голос.

При цьому джерела Голосу відзначають, що завдяки бізнес-партнерам в Австрії Чернишов одержав паспорт цієї країни. Так, за інформацією видання австрійська компанія Чернишова VI2 Partners, яка за документами повинна займатися залученням в Україну інвестицій, вкладала виведені з України гроші в європейську нерухомість. При цьому засновниками австрійської компанії була фірма з офшорних Віргінських островів Standing Assets S. A і громадянин Австрії Марк-Мілло Любі, якого ЗМІ називають зіц-головою від Чернишова та його партнера Олександра Фельдмана.

Саме через цього європейського бізнес-партнера Чернишову, за наявними даними, вдалося отримати для себе та членів своєї сім'ї австрійське громадянство.

Видання Голос також зазначає, що "зарозумілість Чернишова останнім часом настільки зросла, що він відверто саботує доручення президента. Так, будучи губернатором, він не вважав за доцільне переносити центр Київської області в Білу Церкву, про що говорив публічно і, по суті, поховав цю ідею".

Ну а сьогодні в міністерському кріслі Чернишов гальмує містобудівну реформу президента. Причому робить це настільки відверто, що на саботаж австрійського підданого міністра прямо вказують народні депутати з "Слуги народу". А крім того, Чернишов ризикує стати одним з найбільш нелюбимих народом міністрів – так він постійно вимагає, щоб українці, які страждають від короновируса і безробіття, негайно оплачували комуналку, що за теперішніх часів неприйнятно, вважає видання Голос.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: