• Головна
  • Новини
  • Міністр лобіює ідею відв'язати прожитковий мінімум від усього, крім пенсій та допомоги бідним

11.10.2019, 14:14

Міністр лобіює ідею відв'язати прожитковий мінімум від усього, крім пенсій та допомоги бідним

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська запропонувала скасувати “прив'язку” до прожиткового мінімуму усіх видів виплат, крім пенсії та допомоги малозабезпеченим сім’ям.

З відповідною пропозицією міністр виступила на Комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, повідомила вона на сторінці у Facebook.

“Прийшов час здійснити реформу прожиткового мінімуму в Україні!”, - зазначила Соколовська.

Вона розповіла, що сьогодні прожитковий мінімум перестав бути критерієм бідності і використовується як фіскальний індикатор.

Міністр розповіла, що до нього “прив’язано” до понад 150 видів виплат та фінансових показників, серед яких: туристичний збір, аліменти, плата за видачу ліцензії, адмінпослуги, держмито, судовий збір, штрафи, заробітна плата, посадові оклади, стипендії, добові у відрядженнях тощо, крім соціальних виплат, пільг та пенсії.

За її словами, ця “прив’язка” позбавляє можливості допомагати тим, хто цього справді потребує.

“Пропозиція, з якою я виступила сьогодні на Комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів – скасувати “прив'язку” до прожиткового мінімуму усіх видів виплат, крім двох: пенсії, допомога малозабезпеченим сім'ям”, - наголосила Соколовська.

При цьому, зауважила вона, розмір всіх інших виплат пропонується встановлювати в абсолютних цифрах і переглядати їх кожного року при прийнятті Державного бюджету.

“Така реформа (відв'язка від прожиткового мінімуму) не призведе до зменшення розміру соцдопомог! Для сімей, що знаходяться в складних життєвих обставинах, розміри виплат збільшуватимуться”, - наголосила міністр і додала, що це дозволить реально допомогти сім'ям – щоб вони жили не нижче рівня бідності (прожиткового мінімуму).

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: