14.01.2020, 14:14

Microsoft офіційно припинила технічну підтримку Windows 7

Корпорація Microsoft офіційно припинила технічну підтримку Windows 7.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті компанії.

"Цей 10-річний період закінчено, і Microsoft припинила підтримку Windows 7, щоб сконцентрувати інвестиції на підтримку новіших технологій і приголомшливих нових взаємодій. Підтримка Windows 7 припинена 14 січня 2020 року", — наголосили у Microsoft.

Припинення техпідтримки фактично означає, що більше ніяких оновлень безпеки з виправленнями вразливостей не буде, тож безпека пристроїв під цією операційною системою відсьогодні буде під загрозою.

У зв'язку з припиненням розширеної підтримки Windows 7 компанія Microsoft дала рекомендації користувачам старої доброї «сімки» (ОС вийшла 22 жовтня 2009 року, - ред.) перейти на актуальну версію Windows 10, причому не просто оновити ОС, а купити новий пристрій, щоб уникнути проблем несумісності певних компонентів і драйверів із застарілим обладнанням.

Хоч би там що було, Google запевнила, що повна підтримка браузера Chrome для Windows 7 триватиме ще як мінімум 18 місяців — до 15 липня 2021 року. Тобто, всі функції безпеки браузера працюватимуть мінімум до настання цієї дати.

Нагадаємо, зараз у всьому світі залишається понад 440 мільйонів користувачів Windows 7 - в грудні частка цієї ОС становила 26,79%, тоді як на частку Windows 10 припадає 65,4%. У вересні минулого року в усьому світі налічувалося понад 900 мільйонів пристроїв під управлінням Windows 10, яка ось-ось мала "взяти" рубіж в 1 мільярд.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: