• Головна
  • Новини
  • Мав довезти до Англії: шахрай обдурив мешканця Тернопільщини на 5 тис. грн

26.07.2023, 14:55

Мав довезти до Англії: шахрай обдурив мешканця Тернопільщини на 5 тис. грн

Уродженець Чортківського району хотів допомогти приятелю доїхати з України в Англію, скориставшись допомогою пропозицій в інтернеті, натомість втратив 5 тис. грн

Про це повідомила поліція Тернопільської області.

Уродженець Чортківського району на Тернопільщині втратив 5000 гривень, повіривши оголошенню в інтернеті про перевезення пасажирів. Саме стільки він заплатив невідомому аферистові за те, щоби той доправив його приятеля з України в Англію.

Як розповіли правоохоронці, схема, за якою діяв пройдисвіт, така: спершу шахрай розміщує в інтернеті оголошення про перевезення пасажирів. У клієнтів просить здійснити попередню оплат, переславши кошти на банківську картку. Громадяни без роздумів здійснюють транзакції, а коли в обумовлений день намагаються зв’язатися з перевізником, то в нього, як правило вимкнений телефон.

Від такого роду злочину потерпів і уродженець Чортківщини, у підсумку звернувшись до правоохоронців. Працівники територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 190 ККУ.

Правоохоронці вкотре просять мешканців краю користуватися послугами лише перевірених перевізників, аби не стати черговою жертвою аферистів.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: