• Головна
  • Новини
  • Мала COVID і супутню хворобу: на Рівненщині померла вагітна

18.11.2021, 14:44

Мала COVID і супутню хворобу: на Рівненщині померла вагітна

На Рівненщині 17 листопада від ускладнень коронавірусу у пологовому будинку померла вагітна. У неї була супутня патологія.

Про це повідомляє Суспільне із посиланням на головного лікаря Дубенського пологового будинку Ростислава Андрощука. Це друга смерть пацієнтки у цьому медзакладі за останні два тижні.

20-річна вагітна померла у Дубенському пологовому будинку вночі 17 листопада. Цю інформацію виданню підтвердив головний лікар закладу Ростислав Андрощук. Він зазначив, що жінка потрапила до пологового тиждень до того, зі встановленим діагнозом – коронавірус.

 неї було супутнє захворювання – бронхіальна астма. Стан ускладнювався, була пневмонія, її лікували, але раптово погіршився стан і врятувати не вдалося. Поки надавали реанімаційні заходи, плід завмер і не було як його врятувати", – сказав Ростислав Андрощук.

Він додав, що інформації, чи була жінка вакцинованою, у нього немає. До того, як її доставили у пологовий, жителька Рівненського району кілька днів лікувалась удома.

"Це така ситуація – Дельта, не знаєш, як він себе поведе. Ніби стабільний стан, у неї він стабільно-важкий був, але в один момент – різке погіршення. Родичі були, але не біля жінки, бо це ж коронавірусне відділення. Вона була на 31-му тижні вагітності", – розповів головний лікар.

За його інформацією, це другий випадок смерті пацієнтки у медзакладі за останні два тижні. Перший трапився на початку листопада.

"Перший випадок – 23 роки було жінці, теж з Рівненського району, теж потрапила до нас з коронавірусом і проблемою з легенями. У попередньої жінки врятували плід, там доношена вагітність була. Як правило, до нас потрапляють невакциновані, вакциновані – дуже рідко", – уточнив Ростислав Андрощук.

І додав: загалом допомогу хворим на коронавірус вагітним заклад надає протягом останніх двох місяців. За цей час вилікували понад 80 жінок.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: