• Головна
  • Новини
  • Майже чверть газу в українських сховищах належить іноземцям

05.08.2020, 14:33

Майже чверть газу в українських сховищах належить іноземцям

Іноземні компанії зберігають в українських підземних газових сховищах понад 5 млрд кубометрів газу, а загалом запаси газу на 40% перевищують показники минулого року.

Про це повідомляє пресслужба АТ "Укртрансгаз".

"На початку серпня загальний запас природного газу сягнув позначки у 22 млрд куб. м – найвищий показник для цього періоду за роки незалежної України. При цьому компанії-нерезиденти зберігають в Україні 5,2 млрд куб. м газу – майже в чотири рази більше, ніж торік", - йдеться у повідомленні.

У компанії зауважують, що таким чином українські ПСГ стають гарантом енергетичної безпеки не лише для України, а й для країн Євросоюзу.

Окрім того, повідомили у пресслужбі, об’єм закачування природного газу в ПСГ України за сім місяців поточного року - 9,7 млрд куб. м, що на 5% більше, ніж у 2019-му. З них резиденти закачали 5,6 млрд куб. м газу, що порівняно з минулим роком менше на 43%.

У компанії підкреслюють, що зменшення рівня закачування газу вітчизняними компаніями компенсується значним зростанням закачування з боку нерезидентів.

Очікується, що цього року на кінець сезону закачування запас природного газу в ПСГ досягне 25,5-26,5 млрд куб. м. Це стане найвищим рівнем наповнення вітчизняних газосховищ за часів незалежної України, наголошують в Укртрансгазі.

Як повідомлялося, АТ "Укртрансгаз" - компанія з державною формою власності, входить до складу Групи Нафтогаз. Компанія забезпечує діяльність українських підземних сховищ газу, а також здійснює роботи з модернізації та будівництва магістральних газопроводів і об’єктів на них.

Компанія володіє 11 підземними газосховищами, розташованими по всій Україні. Їхня загальна місткість становить 31 млрд куб. м, що співрозмірно з обсягами ПСГ Італії, Франції, Угорщини та Австрії разом взятими.

Також до складу АТ "Укртрансгаз" входять філії, що надають послуги з комплексного сервісного обслуговування, будівництва та капітального ремонту об’єктів газотранспортної галузі. Разом з тим, ці структурні підрозділи входять до складу дивізіону "Технічне забезпечення" Групи Нафтогаз.

До 1 січня 2020 року АТ "Укртрансгаз" також управляло українською газотранспортною системою. Однак після завершення анбандлінгу цю функцію здійснює незалежний Оператор ГТС України.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: