• Головна
  • Новини
  • Мадуро оголосив про придушення спроби державного перевороту: 69 поранених

01.05.2019, 16:33

Мадуро оголосив про придушення спроби державного перевороту: 69 поранених

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про придушення спроби державного перевороту, яким його уряд назвав нову хвилю протестів опозиції.

Про це повідомляє AFP.

«Увечері у вівторок Мадуро оголосив перемогу над повстанням, привітавши збройні сили з перемогою над «цієї невеликою групою, яка мала намір поширювати насильство за допомогою путчистських сутичок», - йдеться в повідомленні.

Мадуро зазначив, що повстання «не залишиться безкарним» і прокуратура порушить кримінальну справу в зв'язку з «серйозними злочинами, скоєними проти конституції, верховенства закону і права на мир».

У вівторок Хуан Гуайдо оголосив про початок завершальної стадії «Операції Свобода» з метою повалення режиму Ніколаса Мадуро. В уряді Венесуели заявили про спробу перевороту групою військовослужбовців, пов'язаних з опозицією.

Тисячі прихильників венесуельської опозиції вийшли на шосе біля авіабази «Ла Карлота» в Каракасі. Солдати, які підтримують Гуайдо, носили сині нарукавні пов'язки, щоб продемонструвати свою відданість лідеру опозиції. Поліція і військові, які підтримують Мадуро, зустріли демонстрантів сльозогінним газом, водяними гарматами і бронетехнікою. Лоялісти режиму в'їхали в натовп маніфестантів на броньованих автомобілях, внаслідок чого постраждали люди.

За словами представників охорони здоров'я Венесуели, під час зіткнень в Каракасі 69 осіб отримали поранення, в тому числі двоє - кульові.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: