• Головна
  • Новини
  • МЗС України відреагувало на скандальну заяву Саакашвілі про Грузію

11.07.2020, 11:19

МЗС України відреагувало на скандальну заяву Саакашвілі про Грузію

Міністерство закордонних справ України заявляє, що Україна високо цінує стратегічне партнерство з Грузією і підтверджує свою готовність розвивати двосторонні відносини в дусі дружби і добросусідства.

Про це йдеться в коментарі МЗС України щодо відносин з Грузією на тлі скандальної заяви голови виконавчого комітету реформ при президенті України, екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, - пише Рубрика

У МЗС підкреслили, що українським законодавством чітко визначено перелік посадових осіб та державних органів, які наділені повноваженнями висловлювати офіційну позицію Української держави. "Публічні висловлювання неуповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави", – зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС України повідомили, що активно працюють над наповненням партнерства з Грузією практичними заходами. "На порядку денному – імплементація Положення про українсько-грузинську Стратегічну раду високого рівня, проведення Десятого засідання Спільної міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, консультацій на рівні зовнішньополітичних відомств тощо. Зміцнюється співробітництво в сфері європейської та євроатлантичної інтеграції. Спільними для двох країн є виклики безпеки і проблеми окупованих Росією територій наших держав", – йдеться в коментарі.

Підкреслюється, що реалізація цих та інших напрямків взаємодії відбувається між органами влади двох країн на основі довіри, взаємної поваги і невтручання у внутрішні справи один одного.

Напередодні грузинські ЗМІ процитували Саакашвілі, який у своєму черговому відеозверненні заявив, що не визнає законними нинішня влада Грузії. При цьому він знову заявив про наміри активно сприяти зміні влади в Грузії. На його думку, це може статися в жовтні, коли заплановані парламентські вибори. Глава парламентського комітету з оборони і безпеки Грузії Іраклій Сесіашвілі заявив, що "пропагандистські" висловлювання Саакашвілі не залишаться без реакції, і Києву доведеться дати роз'яснення.

Напередодні посла України Ігоря Долгова викликали до МЗС Грузії через заяви Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє видання "Грузія Online" із посиланням на пресслужбу  МЗС країни.

Відзначається, що під час зустрічі грузинська сторона акцентувала увагу на стратегічних відносинах і дружбі між Грузією та Україною і висловила стурбованість "з приводу неприпустимих заяв офіційної особи України на адресу грузинської влади".

"Було відзначено, що такі дії, які також є порушенням законодавства Грузії, завдають значної шкоди відносинам двох країн. Грузинська сторона висловила надію, що українська сторона дасть правильну оцінку цьому факту", – йдеться в повідомленні на сайті грузинського МЗС.

Як повідомляє інформаційне агентство "Новини-Грузія", напередодні Саакашвілі у  Facebook опублікував звернення до громадян Грузії, в якому назвав чинний уряд країни нелегітимним. Крім того, він заявив, що має намір боротися на майбутніх парламентських виборах проти чинної влади.

Цього звернення на Facebook-сторінці Саакашвілі зараз немає. Однак воно було поширене в мережі (звернення Саакашвілі записав грузинською мовою).

Фото - Главком

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: