23.07.2019, 19:57

МВФ погіршив прогноз зростання світової економіки

Міжнародний валютний фонд погіршив свій прогноз щодо зростання світового валового внутрішнього продукту у 2019-2020 роках на 0,1 відсоткового пункти.

Відповідні дані містяться на офіційному сайті МВФ, пише Громадське.

Так, фонд очікує, що світова економіка у 2019 році зросте на 3,2% (раніше очікували зростання на 3,3%(. Наступного року прогноз зростання економіки погіршили до 3,5% (проти 3,6%, які очікували раніше).

У МВФ зазначають, що у світі уповільнюється темп інфляції, що свідчить про уповільнення темпів економічної активності. Також у фонді зазначають, що на рівень світового економічного зростання негативно впливає загострення торговельних відносин між США та Китаєм.

Нагадаємо, що раніше у Bloomberg підрахували, що торговельна війна Трампа може призвести до збитків світовій економіці у розмірі 600 мільярдів доларів до 2021 року.

11 травня Трамп доручив запровадити мита на всі товари, що постачаються до США з Китаю.

Нагадаємо, 10 травня поточного року набули чинності нові мита США на китайський імпорт, сумарна вартість якого складає 200 мільярдів доларів на рік. Адміністрація президента США Дональда Трампа збільшила розмір мит на ці товари більш ніж у 2 рази — до 25%.

Зазначимо, що торговельні відносини між США та Китаєм погіршились на початку 2018 року, коли США запровадили низку нових мит: спершу на імпорт сталі та алюмінію з усього світу, а потім на визначені категорії китайської продукції, що ввозиться до США. За останніми даними, загальна вартість китайського імпорту, проти якої адміністрація Трампа запровадила мита, складає 250 мільярдів доларів на рік.

Торговельна війна минулого року мала негативні наслідки для фондових ринків світу. Зокрема, протягом 2018 року китайські компанії втратили близько 2,4 трильйона доларів, також збитків зазнавали американські компанії Apple, Ford та інші. Крім цього, у Китаї зафіксували найнижчий рівень економічного зростання за останні 28 років.

У середині травня США зробили черговий крок у торговій війні з Китаєм. І знову під ударом опинився телекомунікаційний гігант Huawei, смартфони виробництва якого дуже популярні в Україні. Громадське розповідає, чому компанія потрапила під санкції США, та які це може мати наслідки для користувачів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: