05.04.2021, 13:45

МОЗ оновило список зон карантину

Найгірша ситуація спостерігається в Тернопільській області, де епідпоріг перевищено більш ніж удвічі.

У червоній зоні карантину перебувають 11 українських областей, і лише в чотирьох ситуація відповідає допустимій нормі. Це випливає з оновлених даних зон карантину, які в понеділок, 5 квітня, оприлюднило МОЗ, пише Кореспондент.

Зазначається, що в 21 з 25 регіонів перевищено епідеміологічний поріг COVID-19.

Так, нормі відповідають Вінницька (92,2% за норми 100%), Херсонська (86,5%), Хмельницька (92,3%) і Чернівецька (95,2%) області. В інших регіонах цей показник вищий за норму. При цьому в Києві він становить 121,2%, найгірший в Тернопільській області - 206,2%.

У червоній зоні продовжують перебувати 11 регіонів: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області.

Решта регіонів, крім Херсонської області, яка залишається єдиною в жовтій зоні, є помаранчевими.

Тим часом, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив в ефірі Україна 24, що Харківська і Хмельницька області ризикують потрапити в червону зону карантину.

"Але там МОЗ веде активну роботу з місцевими підрозділами охорони здоров'я та місцевою адміністрацією. Подивимося. Я аналізую загальнодоступні цифри, дивлюся за рівнем госпіталізацій, кількістю ліжок з киснем, кількістю нових хворих. Думаю, цим двом областям потрібно звернути увагу на свої показники", - сказав він.

А заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк повідомив в ефірі телеканалу, що в Закарпатській області покращується ситуація з коронавірусом.

"Зараз перебуваємо в червоній зоні, але насправді перебуваємо на межі того, щоб перейти до помаранчевої зони", - повідомив він.

За словами Шинкарюка, в області ситуація щодня поліпшується: менше інфікованих коронавірусом, менше смертей, збільшується кількість ліжок.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні 254 смерті від коронавірусу, зафіксовано 10 179 нових випадків захворювання

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: