• Головна
  • Новини
  • МОН України спробує "проковтнути" 200 млн доларів від Світового банку

06.05.2021, 16:38

МОН України спробує "проковтнути" 200 млн доларів від Світового банку

Рада виконавчих директорів Світового банку (СБ) у середу, 5 травня, затвердила проєкт обсягом 200 мільйонів доларів США, спрямований на надання підтримки уряду України щодо покращення ефективності, якості й прозорості системи вищої освіти.

Про це пише Німецька хвиля.

"Проєкт "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів" сприятиме поліпшенню якості у сфері вищої освіти, підвищенню рівня її відповідності потребам ринку праці, стійкості освітньої системи і безперервності навчального процесу в ситуації пандемії COVID-19", - наголошується у повідомленні СБ, цитує інформагенція "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, фінансуватимуться проєкти, спрямовані на модернізацію вищих навчальних закладів (ВНЗ) і науково-дослідних лабораторій, а також цифрова інфраструктура для організації навчання у ВНЗ за допомогою дистанційних методів.

"Мірою відновлення України після пандемії ми готові надати підтримку в забезпеченні найкращого технічного і цифрового оснащення системи вищої освіти для організації навчального процесу, що зазнав зміни після COVID-19", - наведено в повідомленні слова регіонального директора Світового банку у справах країн Східної Європи Арупа Банерджі.

Проєкт впроваджуватиметься протягом п'яти років міністерством освіти і науки України (МОН), яке відповідатиме за його загальну координацію. 

СБ нагадує, що портфель його інвестиційних проєктів в Україні нині становить понад три мільярди доларів у рамках дев'яти проєктів та Програми заради результатів, і зросте приблизно до рівня 3,6 мільярда доларів уже протягом наступних двох місяців. Ці інвестиції спрямовані на підвищення якості основних державних послуг в інтересах всього населення: водопостачання, каналізація, централізоване теплопостачання, постачання електроенергії, енергоефективність, дороги, соціальний захист, охорона здоров'я, розвиток приватного сектора. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: