• Головна
  • Новини
  • Ляшко назвав умову перемоги над пандемією «за три тижні»

11.04.2021, 17:14

Ляшко назвав умову перемоги над пандемією «за три тижні»

Головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко вважає, що впоратися з коронавірусом можна за лічені тижні, за умови, що люди дотримуватимуться маскового режиму.

«Є дослідження CDC, Центру з контролю і профілактики захворювань (Атланта, США). Вони сказали, що якби всі люди упродовж трьох тижнів носили маски, не знімаючи, коронавірусну хворобу було б подолано. Не знімайте маски, носіть, і ми пройдемо епідемію », - заявив Ляшко в інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій, передає Дзеркало тижня.

Головний санлікар закликав українців дотримуватися протиепідемічних заходів, користуватися антисептиками, уникати місць скупчення людей і зробити щеплення від COVID-19.

В інтерв'ю Ляшко підтвердив заяву міністра Максима Степанова про те, що можливості збільшувати кількість ліжок із киснем в Україні більше немає (за даними Міністерства охорони здоров'я, на сьогодні таких 67 тисяч).

Неготовність медичної системи країни до пандемії він пов'язує, зокрема, з «недостатнім фінансуванням» лікарень місцевою владою у попередні роки. На думку заступника міністра, щоб впоратися з коронавірусом, центральна і місцева влада, бізнес і українці мають діяти спільно.

Ляшко вважає адаптивний карантин ефективним механізмом боротьби з епідемією коронавірусу в Україні. За його словами, слідом за «пожовклою» Івано-Франківською областю обмеження найближчим часом можуть послабити ще в декількох регіонах.

Дивитися з 31:00 хвилини.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що необхідності в загальнонаціональному локдауні на сьогодні немає. У НАН України також повідомили про те, що ситуація з коронавірусом в Україні стабілізується.

Жорсткі карантинні обмеження «червоної зони» діють у Києві та десяти областях; у «помаранчевій зоні» ще десять регіонів. Цими вихідними з «червоної» у «жовту» зону повернулися Івано-Франківська та Закарпатська області. Регіонів «зеленої зони» в Україні поки що немає.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: