• Головна
  • Новини
  • Львів’яни отримали Нагороду Sanofi за розробку у сфері синтетичних лікарських засобів

05.06.2019, 17:16

Львів’яни отримали Нагороду Sanofi за розробку у сфері синтетичних лікарських засобів

Санофі в Україні нагородила переможців конкурсу Нагорода Sanofi молодим науковцям за дослідження в медицині. Почесне третє місце посіли львів'яни - Данило Камінський та Анна Крищиниш за проект «Розробка нових малих лікоподібних молекул як потенційних протипухлинних та протитрипаносомних лікарських засобів».

Друге - журі віддали проекту «Мобільна інформаційна система підтримки прийняття рішень в діабетології з впровадженням хмарних технологій» Тетяни Обелець з Києва. А перше місце вибороли вчені з Дніпра - Богдан Мурашевич, Дмитро Степанський та Володимир Торопін, автори роботи «Багатофункціональний полімерний матеріал з потужними дезінфікуючими властивостями».

Провідна міжнародна компанія у сфері охорони здоров’я Санофі в Україні проводить конкурс у партнерстві з Національною академією медичних наук України та за підтримки Французького посольства в Україні вже другий рік поспіль.

Як розповіли WestNews організатори події, цього року провідні науковці у різних галузях медицини оцінювали роботи разом з експертами з питань підтримки і розвитку стартапів, які визначали потенціал практичної реалізації поданих проектів. «Ми проводимо цей конкурс для того, щоб надати більше можливостей для розвитку медичних досліджень молодим українським науковцям, які прагнуть змінити світ на краще. Перемога у конкурсі дає не лише фінансову винагороду, але й інтелектуальний поступ, віру в себе та публічність, яку вчені можуть використати для пошуку інвесторів», - прокоментував директор Санофі в Україні Гієм Граньє.

Один із авторів Данило Камінський, кандидат фармацевтичних наук, доцент Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, детальніше розказав про переможну роботу спеціально для WestNews: «Наш проект є частиною досліджень, що проводяться на кафедрі фармацевтичної, органічної і біоорганічної хімії нашого університету в галузі медичної хімії та дизайну лікарських засобів (drug design). Його основним завданням є створення синтетичних інноваційних лікарських засобів. У своїй роботі ми реалізували перший етап процесу створення ліків, так зване лабораторне та доклінічне дослідження. Воно полягає у розробці синтетичних методів та спрямованому синтезі нових малих синтетичних молекул на основі нітроген- та сульфур-вмісних гетероциклів як потенційних протипухлинних та протипаразитарних агентів. У співпраці з партнерами ми встановили аспекти молекулярних механізмів реалізації біологічного ефекту для деяких сполук з протипухлинною активністю. Ми також виявили, що отримані сполуки з протитрипаносомною активністю можуть стати джерелами для пошуку агентів з метою лікування лейшманіозів та малярії».

Розробка львів’ян є інвестицією у пошук терапії для онкозахворювань та низки інфекційних захворювань, які, приміром, є великою проблемою для тропічних країн.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: