19.11.2019, 11:37

Львівську обласну раду накрила хвиля протестів

Сьогодні, 19 листопада, біля будівлі Львівської обласної ради триває ціна низка протестних акцій.

Як відомо, сьогодні, 19 листопада, відбувається ІІІ пленарне засідання XХ чергової сесії Львівської облради. У порядку денному подан 30 питань.

Одне з питань стосується Регіонального плану та Стратегії управління відходами у Львівській області до 2030 року. Отже, одну групу пікетувальників становлять мешканців селища Великий Любінь.

Як відомо, Львівська ОДА надала дозвіл для облаштування комплексу з переробки, утилізації, видалення та захоронення твердих побутових відходів під Великим Любінем - розпорядженням від 1 липня 2019 року. Дозвіл надато ТОВ «Грінера-Л» - на розроблення з урахуванням вимог державних стандартів, норм і правил у сфері землеустрою проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 41,0695 га, розташованої за межами населеного пункту на території Великолюбінської селищної ради Городоцького району Львівської області, для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (для облаштування комплексу з переробки, утилізації, видалення та захоронення твердих побутових відходів).

Громадські слухання з цього питання, які відбулися у Великому Любені напочатку листопада, перетворились у багатотисячну акцію протесту проти намірів спорудити полігон поводження з ТПВ у селі Малий Любінь. Тепер люди приїхали під стіни Львівської обласної ради.  

Також під обласну раду прийшли громадяни, що виступають проти проекту нового перспективного плану об'єднання громад Львівщини:  області планується створити 67 громад та 6 районів. Проект погодило Міністерство розвитку громад та територій погодило. Громади селища Сокільники і селища Оброшине вимгають право створити свої ОТГ.

Ще одна група протестувальників виступає проти ліквідації-приєднання Львівської психіатричної лікарня «Заклад» (с. Тростянець Миколаївського району) до Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.

Водноча біля обласної ради з'явився стоп ганьби, на котрому повішені фото народних депутатів від Львівщини, що проголосували у першому читанні за законопроєкт про запровадження ринку землі.  

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: