• Головна
  • Новини
  • Львівський університет безпеки дуже цікаво закуповує овочі

02.02.2020, 21:36

Львівський університет безпеки дуже цікаво закуповує овочі

Два тендери від Львівського державного університету безпеки життєдіяльності розіграли пов’язані між собою підприємці, які готували документи на техніці університету.

Про це повідомили "Наші гроші. Львів".

Йдеться про дві закупівлі на постачання овочів на загальну суму 858 тис. грн. Перший тендер на 374 тис. грн Світлана Войцович розіграла з Ольгою Пітулою, а другу закупівлю на 483 тис. грн – з Андрієм Пітулою. В обох випадках дешевшого учасника відхилили через невідповідність тендерній документації.

Учасники подали на торги різні довідки, однак вони містять спільні елементи. Наприклад, у своїх гарантійних листах підприємці зазначають словосполучення «згідно №оголошення». Також у довідці про контактні дані учасника Світлана Войцович вказує адресу вул. Залипська, 18А/11, хоча вона прописана на вул. Привокзальній, 18А/11. Водночас на вулиці Залипській зареєстровані Ольга Пітула та її чоловік Андрій Пітула.

При цьому тендерні документи конкурентів були підготовлені на техніці університету, про що свідчать однакові дефекти друку на них та на документах тендерного комітету.

В університеті безпеки життєдіяльності заперечили, що підприємці готують документи на їхній техніці. «Ні, та ви що. Ви щось таке кажете», – відреагувала секретар тендерного комітету Наталія Заяць.

Світлана Войцович зустрічалася з Андрієм Пітулою та Ольгою Пітулою шістнадцять разів. В основному вони брали участь в тендерах від Львівського університету безпеки життєдіяльності. На попередніх торгах і учасники, і замовник також мали спільні плями на документах. Починаючи з 2017 року підприємці розіграли між собою 4,4 млн грн. В основному один з учасників ставив дешевшу пропозицію та не надавав усіх потрібних документів, відтак його відхиляли.

Підприємці зареєстровані в Перемишлянах. Протягом 2019 року Світлана Войцович отримала замовлень на 846 тис. грн, Андрій Пітула – 838 тис. грн, а Ольга Пітула – на 1,08 млн грн.

Редакція «Наші гроші. Львів» вже писала про співпрацю Ольги Пітули та Львівського університету безпеки життєдіяльності. Два роки тому університет купив в неї овочів на 48% дорожче від максимальних цін гуртового ринку «Шувар». Тодішній договір підписали на 258 тис. грн, хоча за підрахунками редакції, овочі можна було придбати за 175 тис. грн. Ціни овочів, придбаних за поточними договорами, збігаються з ринковими.

Фото - Високий замок

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: