• Головна
  • Новини
  • Львівська обрада пропонує політикам в оренду 100 квадратів на Винниченка за 605 гривень

17.03.2021, 11:52

Львівська обрада пропонує політикам в оренду 100 квадратів на Винниченка за 605 гривень

Управління майном спільної власності Львівської обласної ради планує віддати в оренду приміщення для розміщення політичної партії на вул. Володимира Винниченка. Відповідний аукціон проведуть 31 березня на відкритому електронному майданчику Prozorro. Sale.

Про це повідомили  "Наші гроші. Львів".

Йдеться про вісім приміщень загальною площею 115,6 кв. метрів на першому поверсі будівлі на вул. Володимира Винниченка, 14-16. Будинок є пам’яткою культурної спадщини та межує з Львівською обласною радою та облдержадміністрацією. Балансоутримувачем виставлених на аукціон приміщень є управління майном спільної власності Львівської облради.

Ці приміщення наразі без ремонту, тут є водо- та теплопостачання, а також підключена електрика. Сам ж очільник управління майном спільної власності Сергій Івах оцінює їх як «в дуже жахливому стані».

Приміщення для здачі в оренду облрадою на вул. Володимира Винниченка, 14-16, Фото: Prozorro.Sale

Чому для політичної партії

Нежитлові приміщення планують здати в оренду на 5 років для «розміщення політичної партії». Така умова вказана в цільовому призначенні оренди. Згідно з умовами облради, це призначення також не можна змінювати, якщо орендар буде здавати майно в суборенду.

Начальник управління майном спільної власності Львівської облради Сергій Івах пояснив редакції «НГ. Львів», що приміщення з таким цільовим призначенням виставляють на аукціон через звернення політичних партій. На момент розмови він не зміг надати інформації про всі запити, однак зазначив, що до цього списку, зокрема, входять партії «Європейська солідарність» та «Сила і честь».

А от згідно з наказом управління майна спільної власності, на підставі якого приміщення виставляють на аукціон, наразі є звернення лише однієї політичної партії – львівської територіальної організації «Європейської солідарності». Зі своїм запитом вони звернулися до облради 4 березня цього року.

«У нас було декілька звернень від партій і також постійно надходять запити від народних депутатів про оренду приміщень. Наприклад, сьогодні я чув про таку потребу в партії «Голос». Якщо у нас є вільні адміністративні приміщення, то чому б їх не використати для цих цілей. Принаймні я б точно не хотів, щоб в нашому будинку були кафе чи ресторани», − зазначив Сергій Івах.

При цьому Івах переконаний, що аукціон не має прив’язки до жодної політичної партії.

«Ми зробили все максимально прозоро. Були пропозиції від політичних партій, ми виставили оренду приміщень на аукціон, тому прийти і виграти може будь-яка партія», − вважає Сергій Івах.

Дешева оренда за спецформулою

Приміщення виставили на аукціон зі стартовою ціною оренди 605 грн за всю площу. Аукціон проведуть за методом підвищення ціни, розмір мінімального кроку становить 6 грн. При цьому, за даними моніторингу «НГ. Львів» на сайтах нерухомості, вартість оренди за один квадратний метр у Галицькому районі міста, стартує від 200 грн.

Вартість оренди у 605 грн за 115 кв. м. очільник управління майном спільної власності Сергій Івах пояснив розрахунками балансової вартості приміщення.

«Ми собі такої ціни не придумали. Є балансова вартість приміщень, є коефіцієнти орендної ставки для політичних партій. Є формула, за якою ми розрахували вартість оренди приміщення», − зазначив він.

Станом на кінець лютого 2021 року поточні приміщення на вул. Володимира Винниченка, 14-16 коштували 60,5 тис. грн, а первісно їхня вартість була 89 тис. грн.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: