• Головна
  • Новини
  • Львівська облрада затвердида звіт голови ОДА за 2020 рік: коронавірус торік «з'їв» 5 млрд грн

13.04.2021, 18:27

Львівська облрада затвердида звіт голови ОДА за 2020 рік: коронавірус торік «з'їв» 5 млрд грн

Сьогодні, 13 квітня, депутати Львівської обласної ради затвердили звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2020 рік.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Основну увагу в 2020 році було зосереджено на галузі охорони здоров’я, зокрема на боротьбі з коронавірусом. На цю мету з обласного бюджету було скеровано 150 млн грн, а загалом з усіх джерел фінансування – 5 млрд грн.

Про це йшлося сьогодні, 13 квітня, під час розгляду депутатами обласної ради стану виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2020 рік. Про виконання Програми доповів голова Львівської ОДА Максим Козицький.

У співдоповіді голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт нагадав, що минулого року було завершено реалізацію Стратегії розвитку Львівської області 2016 – 2020 років, та зупинився на результатах соціально-економічного розвитку регіону в 2020 році.

«Економічна ситуація 2020 року була обтяжена наслідками протиепідемічних заходів. Крім того, на жаль, незважаючи на певні досягнення, цілісна картина розвитку області, починаючи з 2019 року і в 2020 році, демонструє уповільнення темпів розвитку і зниження окремих показників: темпів зростання ВВП, динаміки виконання і перевиконання дохідної частини бюджету, зниження обсягу сільськогосподарської продукції, індексу реальної заробітної плати», - наголосив голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт.

За словами Володимира Квурта, Львівщина одна з трьох регіонів України, що демонструвала зростання індексу промислового виробництва у 2020 році – виробництво промислової продукції в області збільшилося на 5,4% у порівнянні до аналогічного періоду 2019 року.

«Незважаючи на складні економічні виклики 2020 року, досягти результатів виконання обласних цільових програм у 2020 році на рівні 75,4% вдалося завдяки роботі профільних комісій обласної ради спільно з керівництвом Львівської обласної ради, Львівської ОДА, а також шляхом вчасного перерозподілу коштів передбачених на заходи програм», - підкреслив Володимир Квурт.

Важливо, що в межах Програми капітального будівництва у 2020 році профінансували 127 об’єктів на загальну суму 220,1 млн грн (або 84 % від передбачених). Завдяки акумулюванню коштів обласного, державного, місцевого бюджетів та інших джерел минулого року завершено роботи на 72 об’єктах.

Відтак депутати своїм голосуванням затвердили звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2020 рік.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: