• Головна
  • Новини
  • Львівська облрада уночі підготувала заяву про недопущення капітуляції

02.10.2019, 11:11

Львівська облрада уночі підготувала заяву про недопущення капітуляції

Львівська обласна рада у ніч на середу, 2 жовтня, підготувала проєкт заяви про недопущення капітуляції України у війні проти російських агресорів. Небезпеку депутати бачать у прийнятті так званої "формули Штайнмаєра".

Проєкт документа оприлюднив на своїй сторінці у Facebook голова Львівської облради Олександр Ганущин.

"Ми, депутати Львівської обласної ради, заявляємо про те, що анонсований 1 жовтня 2019 року Президентом України Володимиром Зеленським документ, підписаний учасниками Тристоронньої контактної групи у Мінську з реалізації так званої "формули Штайнмаєра", є неприхованою здачею національних інтересів і початком капітуляції України у російсько-українській війні", - йдеться у документі.

Депутати наголошують, що внаслідок реалізації так званої "формули Штайнмайєра" Україна отримає легітимізацію та тривале консервування терористичних окупаційних адміністрацій у окремих районах Донецької та Луганської областей через проведені вибори. Пізніше плануватиметься номінальне "повернення" вказаних територій до складу України. Враховуючи поведінку окупаційних військ та дії офіційного Кремля, немає жодних причин вважати, що відбудеться контроль над всією ділянкою українсько-російського кордону, попереджають автори заяви.

"Ми... рішуче заперечуємо спроби вищого політичного керівництва України через реалізацію так званої «формули Штайнмайєра» розміняти перспективи Української державності на примарний мир ціною приниження з колишньою метрополією, що у підсумку знову зробить Україну частиною Росії", - зазначається в документі.

Львівські депутати закликали органи місцевого самоврядування Львівської області висловлювати свої протести проти початку капітуляції, а патріотичні сили, представлені у Верховній Раді України, — заблокувати нову редакцію закону України про особливий статус Донбасу.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна на лист спецпредставника від ОБСЄ Мартіна Сайдіка відповіла, що погоджує текст так званої "формули Штайнмаєра".

Вона полягає у варіанті врегулювання конфлікту на Донбасі шляхом надання спочатку тимчасового особливого статусу окремим територіям Донбасу, а потім — після доповіді представників ОБСЄ за підсумками виборів на непідконтрольній Україні території — надання постійного особливого статусу цим територіям.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: