11.06.2021, 13:22

Львівщина перейшла у «зелену» карантинну зону

Як і решта областей в Україні, Львівська за всіма індикаторними показниками увійшла у зелену зону епідеміологічної небезпеки.

Про це повідомила під час пресбрифінгу заступниця генерального директора Львівського обласного лабораторного центру Марія Озірковська, передає "Еспресо.Захід".

"Якщо у період найвищої захворюваності ми щотижня реєстрували близько 8 тисяч випадків, то впродовж останнього місяця – 1-1,5 тисячі, а за останній тиждень – лише 561 випадок, – озвучила дані епідеміологиня. – За станом на ранок п’ятниці, 11 червня у стаціонарах Львівщини перебуває 460 хворих, з них 50 – у реанімації (15 пацієнтів – на апаратах штучно вентиляції легень). Попри суттєве зниження захворюваності на коронавірусну інфекцію, вірусна загроза залишається. Хворі, хоч і у меншій кількості, але продовжують щодня поступати у стаціонари і щодня, на жаль, маємо смертельні випадки".

Загалом за весь період пандемії на COVID-19 перехворіло 136 712 жителів області. 3611 людей померло.

Марія Озірковська нагадала про поправки, які були внесені до Постанови Кабінету Міністрів і які послаблюють карантинні заходи. Починаючи з 9 червня, закладам громадського харчування дозволили працювати цілодобово. Також дозволяється проводити масові заходи (за умови, що на одну людину буде відведено 4 м²). Водночас продовжує діяти вимога щодо перебування в установах та закладах (у тому числі громадського харчування), у громадському транспорті у масках, вимога дотримання соціальної дистанції і, звичайно, гігієни рук.

Крім того, були внесені зміни щодо перетину державного кордону. Зокрема іноземцям та особам без громадянства дозволили перетинати кордон України, якщо вони пред’являть негативний результат ПЛР-тестування (результат вважається дійсним упродовж 72 годин) або негативний результат швидкого тесту на антиген SARS-COV-2. Третя опція – іноземець або особа без громадянства може надати прикордоннику паспорт вакцинації, що підтверджуватиме, що цій людині провели щеплення двома дозами вакцинами.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: