• Головна
  • Новини
  • Лише 9% українців, що працюють у Польщі, поїдуть на свята додому

19.12.2020, 15:55

Лише 9% українців, що працюють у Польщі, поїдуть на свята додому

Більшість трудових мігрантів з України (84,5%) на період новорічних та різдвяних свят залишаться в Польщі, й лише 9% на свята планує відвідати рідних в Україні.

Про це йдеться в опитуванні, проведеному спільно EWL Group та Центру східної Європи Варшавського університету 10-14 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу,

Згідно із дослідженням, трудові мігранти в Польщі з-за східного кордону, серед яких українців є близько 90%, загалом святкують Різдво (понад 87%).

Основними причинами неготовності трудових мігрантів їхати на свята в Україну є бажання працювати у цей період, щоб заробити більше грошей (47,9%), обмеження, викликані пандемією коронавірусу (16,5%), необхідність відбувати обов’язковий карантин після перетину кордону (13,8%), та побоювання за своє здоров’я і близьких (8,3%).

На питання, яким чином українці святкуватимуть Новорічні та Різдвяні свята в Польщі, більшість відповіли: дзвонитимуть до родичів і близьких в Україні (30,5%), відпочиватимуть (30,1%), переглядатимуть фільми (22,2%), проведуть час із знайомими (18,6%). Натомість, 25,9% опитаних заявили, що працюватимуть у цей період.

Українці в Польщі не планують витрачати багато коштів на відзначення свят. Зокрема, загалом близько 40% респондентів зазначили, що витратять на свята не більше ніж 200 злотих (приблизно 1,5 тис. грн), водночас майже 22% не планує жодних витрат.

Згідно з даними Головного статистичного управління Польщі, на кінець 2019 року в Польщі перебували понад 1,3 млн українців.

Фото: ewl.com.pl

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: