09.01.2022, 13:05

Хмельницьким пройшов Парад вертепів

8 січня яскраво та самобутньо в Хмельницькому пройшов Парад вертепів, який став уже традиційним заходом під час новорічно-різдвяних свят та відбувається у рамках Різдвяного ярмарку.

Про це повідомили у міській раді.

Жителі Хмельницької громади активно долучилися до цьогорічного, вже третього, Параду вертепів. Одягнувши старовинний український національний одяг та співаючи колядки, маленькі та дорослі хмельничани святковою ходою пройшлися центральною вулицею міста – Проскурівською із різдвяною зіркою, козою та Маланкою. Весело та яскраво колядували усі учасники Параду. Задавали тон колядникам чотирнадцять, дитячих і дорослих, фольклорних та аматорських колективів з міста Хмельницького та навколишніх сіл, що увійшли до Хмельницької міської територіальної громади. Вони заздалегідь підготували для дійства обрядову програму.

Після Параду вертепів захід продовжився на головній сцені Різдвяного ярмарку, розташованій поблизу кінотеатру імені Т. Шевченка. Тут глядачам представили театралізоване дійство «Нова радість стала» і святковий концерт. Зовсім юні та хмельничани старшого віку дарували глядачам усіма знані колядки та різдвяні музичні твори, які з плином часу втратилися, але завдяки етнографічним розвідкам були віднайдені.

Учасники святкового дійства вітали усіх з Різдвом Христовим та Новим роком, зичили добра, миру та гарного настрою впродовж свят. Усі виступи колективів супроводжувалися бурхливими оплесками глядачів.

Завершилося святкове дійство загальноміською колядою. Учасники колективів усі разом виконали твори «Небо і земля» та «Нова радість стала».

Ведучий та режисер-постановник святкового дійства – Анатолій Тітов, викладач театрального відділення Хмельницької школи мистецтв, лауреат міської премії ім. Б. Хмельницького, неодноразовий стипендіат Хмельницької міської ради.

Усі, хто завітав на Різдвяний ярмарок, переглянули яскраве дійство, отримали святковий настрій і позитивні емоції.

Неподалік від головної сцени Різдвяного ярмарку розгорнуто вертеп. За гарною традицією поряд з вертепом оселилися милі вівці – улюбленці дітей і дорослих.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: