26.10.2019, 12:42

ЛНУ ім. Франка підписав договір про співпрацю з ДБР

25 жовтня Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба та Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник підписали Договір про співпрацю між університетом і ДБР.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Підписаний документ дозволить залучати науково-консультативну підтримку та проводити спільні заходи в рамках задекларованої співпраці. Крім того, студенти Університету зможуть пройти практику в Державному бюро розслідувань. 

«Відтепер та співпраця, яка була раніше, оформлена офіційно. Але я переконаний, що цей крок лише закріплює ті добрі, професійні відносини, які є між нами. І надалі ми будемо вдячні за співпрацю в аналізі та розробці нормативно-правових актів, проведенні наукових досліджень, конференцій, підвищенні кваліфікації працівників ДБР», – зазначив  Директор Державного бюро розслідувань  Роман Труба під час підписання Договору.

Роман Труба також поспілкувався зі студентами Університету, розповів про історію створення ДБР, основні принципи роботи та перші успішні результати. 

«За всіма злочинами стоять люди, і майже завжди, використовуючи ті ресурси, які в них є, вони намагаються закрити розслідування. Ресурси у всіх різні, бажання одне – уникнути від покарання. Наша мета – цього не допустити і притягнути винного до відповідальності, незважаючи на посади, зв’язки та ресурси», – наголосив Директор ДБР.

Відповідаючи на питання, Роман Труба зупинився на недосконалостях чинної законодавчої бази.

«Ми починали свою роботу з дуже слабким законодавством, яке не дозволяло нам розвиватися. Поки виправлена помилка, яке не дозволяла нам з самого початку створити оперативні підрозділи. Водночас, новий склад Верховної Ради проголосував у першому читанні за професійний, потужний законопроект щодо діяльності ДБР, який зніме багато блокуючих перепон. Ми сподіваємося на оперативне ухвалення цього законопроекту», – підкреслив він.

Про особливості роботи слідчих розповів в.о. директора  теруправління, розташованого у місці Львові, Віталій Стець.

«Наші слідчі працюють фактично цілодобово. Вже зараз в нашому теруправлінні близько 98 кримінальних проваджень на одного слідчого», – розповів він. Водночас Віталій Стець закликав студентів приходити на практику до теруправління, а науковців – допомагати у підвищенні кваліфікації працівників.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: