• Головна
  • Новини
  • Куди пішли 66 млрд грн ковідного фонду – у Верховній Раді слід створити слідчу комісію

24.09.2020, 15:53

Куди пішли 66 млрд грн ковідного фонду – у Верховній Раді слід створити слідчу комісію

У Верховній Раді України, очевидно, таки доведеться створити тимчасову слідчу комісію, щоб з’ясувати куди пішли 66 млрд грн із загальнонаціонального фонду боротьби з коронавірсом.

Про це сьогодні, 24 вересня, на прес-конференції у Львові заявила заступниця Голови Верховної Ради України, представниця фракції ВО «Батьківщина» Олена Кондратюк.

«Коли тільки почалася пандемія, ми дивились, серед іншого, як все відбувається у сусідній Польщі. Там також був створений фонд. І наш уряд створив фонд, 66 млрд грн. Однак недавно ми у ВРУ заслуховували міністра охорони здоров’я. І я не отримала чіткої відповіді, куди ділись гроші. Чи дійсно вони витрачаються за призначенням. 

Знову ж таки Польща нині вкладає  дуже великі гроші в охорону здоров’я, в тестування. Вони за добу тестують 75-80 тис. людей, і у них зовсім інша картинка щодо  захворюваності і смертності, вона гірша, ніж у нас, але  вона об’єктивна. А у нас тільки 30 тис. тестувань на добу», - наголосила Олена Кондратюк.

Питання закупівлі кисню для апаратів ШВЛ – цифр нема. Більше того, невідомо, скільки взагалі закуплено апаратів ШВЛ?  Водночас триває «велике будівництво» доріг, але ж у нас є фонд, який і має на це використовуватись, це окремий рядок у бюджеті. Як можна на це витрачати кошти із фонду боротьби з коронавірусом?

«Коли останню  п’ятницю ми заслуховували представників Кабміну, то з їхніх слів складається таке враження, що в країні взагалі все добре. Кабмін  наскільки відірваний від реального життя людей,  що в мене це викликало велике здивування», - наголосила заступниця Голови ВРУ.

«Отже. Створення слідчої комісії, я думаю,  що це прийдеться робити, адже пропозиції про це звучать з усіх боків, у тому числі, навіть від представників провладної фракції», - підбила підсумок Олена Кондратюк.     

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: