• Головна
  • Новини
  • «Кривавий Шльонск» погрожував влаштувати поляк українцям

02.04.2021, 16:34

«Кривавий Шльонск» погрожував влаштувати поляк українцям

Родина з України шукала в інтернеті помешкання. Пйотрові з Тихів цей факт дуже не сподобався. Він пообіцяв купити мачете і влаштувати їм «кривавий Шльонск». Рік по тому його засудили.

Про це повідомив «Наш вибір» з посиланням на інформацію «Газети виборчої».

Рік тому родина з України розмістила оголошення  в інтернеті: шукали двокімнатну квартиру в Тихах. Написали, що мають дітей, постійно працюють в Польщі. Розглядали можливість довготермінової оренди. Водночас гарантували підтримувати порядок та обіцяли, що не будуть заводити тварин. Це оголошення викликало гнів Пйотра.

«Нехай вивалюють до себе, або куплю мачете і зроблю їм кривавий Шльонск, як вони Волинь», – обурився він.

Конрад Дульковський, очільник Осередку моніторингу расистської  та ксенофобської поведінки проінформував прокуратуру про чоловіка, який послуговувався у мережі мовою ненависті. Суд розглянув справу і призначив покарання.

«Ми отримали інформацію про вирок. Районний суд в Тихах призначив покарання Пйотрові у вигляді двох місяців позбавлення волі. Суд не мав сумнівів, що така поведінка – це заклик до ненависті», – говорить Дульковський.

Рішенням суду Дульковський залишився задоволений, але, як говорить Газеті виборчій, йому прикро і, навіть, соромно.

«Коли дивлюсь на профіль Пйотра М., я розумію, що вже доволі довгий час, коли бачу групи людей, які носять національні кольори, не відчуваю з ними спільності. Надаю перевагу триматися подалі.  Боюся примітивних націоналістів, які лише шукають нагоди, щоби побити «педика, лівака, чурку»,  – додає Дульковський.

Пйотр написав цей коментар під власним прізвищем і ім’ям. На своєму профілі у фейсбуці він публікував тоді багато патріотичних дописів. У якості фонової фотографії у чоловіка – біло-червоний прапор з орлом.

Покарання Пйотрові М. призначено на підставі статті 256 Кримінального кодексу: «Хто публічно пропагує фашистський або тоталітарний державний устрій, або закликає до ненависті на національному, етнічному, расовому, релігійному ґрунті або з огляду на відсутність релігійної приналежності, підлягає штрафу або покаранню у вигляді обмеження свободи терміном до 2 років».

Фото - Наш вибір

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: