• Головна
  • Новини
  • Кредит на піший перехід у Раві-Руській, розбудову Шегинь і Краковця та доріг до них розблоковано

30.04.2020, 17:55

Кредит на піший перехід у Раві-Руській, розбудову Шегинь і Краковця та доріг до них розблоковано

29 квітня Уряд погодив внесення змін до Податкового та Митного кодексів України, які розблокують використання кредиту 100 млн євро від Республіки Польщі,

Зокрема, у рамках договору Держмитслужба отримає 25 млн євро на облаштування трьох пунктів пропуску, повідомляє Галицька митниця Держмитслужби.

Зокрема відбудеться будівництво пішого переходу в пункті пропуску «Рава-Руська». Відповідно до стандартів ЄС буде також реконструйовано та переоснащено пункт пропуску «Шегині». Крім того, передбачено будівництво ділянки для легкового автотранспорту й автобусів та відновлення інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краковець».

Також у рамках цього договору Укравтодор отримає 68 млн євро (розбудова дорожньої інфраструктури на підходах до шести пунктів пропуску на українсько-польському державному кордоні), а АДПСУ – 7 млн євро (реконструкція семи відділів прикордонної служби).

Погоджені зміни уточнюють перелік операцій, товарів, що звільняються від оподаткування, сплати митних платежів на території України в рамках реалізації відповідного договору між Урядами двох країн.

Зазначимо, що кредитний договір між урядами України та Республіки Польщі набув чинності ще у квітні 2016 року. Договори були підписані 2018 року. Проте через тривалу процедуру погодження Міністерством фінансів Республіки Польщі, обмеження у законах він був, фактично, заблокований. Час реалізації всіх зазначених проектів – до 3 років.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: