• Головна
  • Новини
  • Козицький спростував чутки про підготовку коронавірусного «десанту» на Львівщині

16.02.2020, 11:41

Козицький спростував чутки про підготовку коронавірусного «десанту» на Львівщині

Станом на сьогодні відсутні будь-які доручення від МОЗ України щодо підготовки об'єктів Львівської області для розміщення на карантин громадян України, що повертаються з Китаю.

На цьому наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Від вчора у соціальних мережах поширюють чутки про те, що евакуйованих українців з Китаю можуть привезти на Яворівщину в санаторій «Шкло». Хочу зазначити, що станом на сьогодні відсутні будь-які доручення від МОЗ України щодо підготовки об’єктів Львівської області для розміщення на карантині громадян України, що повертаються з Китаю. У випадку змін по ситуації – громадськість буде повідомлено», – запевнив Козицький.

Окрім того, голова ЛОДА вкотре наголосив, що Львівщина готова до загрози зараження коронавірусом.

«Також звертаюсь до тих, хто поширює чутки та неперевірену інформацію. Як казав Вінстон Черчілль, брехня встигає обійти півсвіту, поки правда одягає штани. Будете уважні та перевіряйте інформацію, якою розхитуєте цей човен, пам’ятайте про інформаційну гігієну», – додав Максим Козицький.

Нагадаємо, у соцмережах ширяться чутки, що евакуйованих з Китаю українців можуть на два тижні помістити у санаторій «Шкло» на Львівщині.

Зокрема, ексголова Яворівської РДА Ігор Самардак попросив голову Львівської ОДА Максима Козицького прокоментувати цю інформацію.

«Це правда??? Максим Козицький прокоментуйте. У санаторій Шкло хочуть привезти українців з Китаю на спостереження!!! Всі б’ють на сполох!!! Козак хоче заробити бабло і сказав, що санаторій знаходиться далеко від населеного пункту у лісі. Просто жах!!! Завтра 0 14.00 збираються люди біля селищної ради на обговорення питання, бо вже у середу вони мають бути тут», – емоційно зазначив Самардак.

Тим часом Яворівська районна рада уже оприлюднила свою позицію стосовно цих чуток, де зазначає, що жодної офіційної інформації про це немає.

"У соціальних мережах ходять чутки про те, що евакуйованих українців з Китаю можуть привезти на Яворівщину в санаторій Шкло. «Керівництво Львівської області не повідомляло органи місцевого самоврядування, в тому числі і Яворівську районну раду про можливість перебування евакуйованих українців на Яворівщині», – наголошують у райраді.

«Станом на сьогоднішній день офіційної інформації щодо прибуття евакуйованих українців з Китаю НЕМАЄ.

Відомо лише те, що санаторій не відповідає критеріям, які необхідні для розміщення вищезгаданих громадян.

Яворівська районна рада вважає, що санаторій не може приймати таку категорію людей, оскільки навколо санаторію проживає велика кількість людей. Задля безпеки мешканців району, перебування евакуйованих є неприпустимим. Ця позиція озвучена керівництву Львівської області», – додали у Яворівській районній раді.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: