06.11.2021, 19:20

Коронавірус проникає у клітини мозку — науковці

Дослідники з Каліфорнійського Національного дослідницького центру приматів (США) та дослідницького інституту Ротмана, що у Торонто (Канада) з'ясували, яким чином коронавірус (SARS-CoV-2 ) вражає людський мозок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NBC News.

Попередні дослідження показують, що вірус SARS-CoV-2 може легко потрапляти у мозок через ніс людини, проникаючи в клітини мозку, та, ймовірно, призводити до тривалих неврологічних симптомів, таких як проблеми з мисленням та пам’яттю.

Спостереження за макаками-резусами показали, що симптоми ураження нейронів мозку у них виявляються за сім днів після зараження. Найчастіше це помітно у старих тварин, які хворіють на діабет.

Дослідники припускають, що вірус безпосередньо вражає нейрони мозку, потенційно даючи відповідь на те, чому деякі люди страждають від цілої низки симптомів ще довго після подолання первинного захворювання на COVID-19.

Науковці також виявили, що імунна система людини не реагує на частинки коронавірусу, коли вони опиняються у нейронах мозку. Це відбувається тому, що нейрони забезпечують нормальне функціонування людського мозку. Оскільки імунітет не бореться з коронавірусом у мозку, це ускладнює лікування, стверджують дослідники.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 6 листопада кількість хворих на COVID-19 становить 249 880 139 осіб. При цьому 226 227 391 особа одужала, 5 054 681 - померла.

Фото - Укрінформ

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: