• Головна
  • Новини
  • Консервативні католики закликають оголосити Папу Римського єретиком

02.05.2019, 12:12

Консервативні католики закликають оголосити Папу Римського єретиком

Дев'ятнадцять католицьких священиків і вчених закликали єпископів оголосити Папу Римського Франциска єретиком.

У листі стверджується, що папа Франциск занадто сильно пом'якшив позицію церкви щодо низки питань, пише "Голос Америки". 

Автори заяви вважають, що Франциск недостатньо різко засуджує аборти і занадто терпимо ставиться до геїв, протестантів і мусульман.

"Ми зробили це, як крайній захід, щоб відреагувати на подальшу шкоду, якої завдають слова та дії Папи Франциска протягом декількох років, і яка стала причиною однієї з найсерйозніших криз в історії Католицької церкви", – йдеться у 20-сторінковому листі священників. 

Автори листа закликають громадськість підписати онлайн-петицію та закликають єпископів "у терміновому порядку зайнятися проблемою публічної прихильності папи Франциска до єресі" та закликати його "відректися від висловлених ним єретичних ідей".

Найбільш помітний представник групи – отець Ейдан Ніколс, 70-річний британський священик з ордену домініканців, решта учасників ініціативи не настільки відомі.

Лист був опублікований у вівторок на консервативному католицькому сайті LifeSiteNews, який не раз ставав платформою для критики на адресу Папи Римського.  

Минулого року сайт опублікував документ, в якому колишній посол Ватикану у Вашингтоні, архієпископ Карло Марія Вігано, закликав понтифіка покинути посаду

Офіційний представник Ватикану ніяк не прокоментував лист, що містить десятки виносок, цитат із Біблії, висловлювань попередніх понтифіків і окрему бібліографію. Автори листа закликають громадськість підписати онлайн-петицію.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: