• Головна
  • Новини
  • Конгрес США офіційно запросив Трампа на слухання з імпічменту

30.11.2019, 10:30

Конгрес США офіційно запросив Трампа на слухання з імпічменту

Голова юридичного комітету Палати представників США Джерролд Надлер поінформував президента Дональда Трампа про те, що той до 6 грудня має повідомити комітетові, чи його адвокат братиме участь у слуханнях щодо імпічменту

Про це передає The Hill.

«Пишу вам для того, щоб визначити, чи ваш адвокат братиме участь у подальшому розслідуванні щодо імпічменту, - зазначив Надлер у листі до Трампа, надісланому у п’ятницю. - Зокрема, не пізніше 17:00 6 грудня 2019 року повідомте комітет, чи має намір ваш адвокат брати участь у розслідуванні, і який із привілеїв (визначених резолюцією Палати) при цьому використовуватиме».

У п’ятницю Надлер надіслав також листа представникові республіканців у юридичному комітету Дагу Коллінзу із запитанням – чи не бажає він розіслати повістки й запити щодо цієї справи. Надлер так само визначив для представника республіканців дедлайн для відповіді – 6 грудня.

Раніше голова комітету Палати представників з питань розвідки Адам Шифф повідомив законодавців-демократів про те, що очолюваний ним комітет готує звіт для юридичного комітету. «Під час нашого розслідування ми з’ясували, що протягом багатьох місяців президент Трамп домагався іноземного втручання в наші вибори заради власної і політичної вигоди на шкоду нашим національним інтересам», - написав Шифф конгресменам.

У свою чергу, республіканці, за даними The Hill, надіслали запит Надлеру – чому він установлює дедлайни, ще навіть не отримавши звіт про розслідування від комітету з питань розвідки.

Нагадаємо, за словами Надлера, він «написав президенту Трампу, нагадавши йому, що правила розслідування щодо імпічменту дозволяють президентові відвідувати слухання, а його адвокату - допитувати свідків». Ці «привілеї» передбачено резолюцією про початок процедури імпічментуяку Палата представників ухвалила 31 жовтня.

Юридичний комітет має ухвалити рішення, чи рекомендувати Палаті представників розгляд відповідних пунктів звинувачення, підготовлених комітетом з питань розвідки, для оголошення імпічменту Президента.

Фото: The White House

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: