• Головна
  • Новини
  • Коли Україна отримає План дій щодо членства в НАТО, - позиція США

17.06.2020, 09:55

Коли Україна отримає План дій щодо членства в НАТО, - позиція США

Набуття Україною статусу партнера з розширеними можливостями не є ознакою наближення країни до Плану дій щодо членства (ПДЧ) і не є альтернативою членству України в Альянсі, яке вона зможе отримати в потрібний час.

Про це у вівторок під час телефонної брифінгу напередодні віртуальної зустрічі міністрів оборони країн НАТО, який має відбутися 17-18 червня, заявила постійний представник США при НАТО посол Кей Бейлі Хатчінсон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Партнерство розширених можливостей - це свідчення того, що народ України є дуже важливим для НАТО, ми хочемо більшого взаємодії, більш загальних тренувань і не свідчить, що Україна не зможе коли-небудь стати союзником у НАТО. Я сподіваюся, вона буде їм. В відповідний час питання щодо членства і щодо ПДЧ будуть на столі. Ми потужно підтримуємо Україну в цьому ", - зазначила американський дипломат.

Вона підкреслила, що розвиток співпраці з Україною і Грузією буде серед питань, які розглянуть міністри оборони Альянсу.

"Ми визнали Україну партнером з розширеними можливостями, Грузія вже має такий статус. Це означає, що ми приділяємо особливу увагу більшої сумісності з Грузією і Україною і вважаємо їх близькими партнерами. Ми вважаємо, що обидві ці країни протистоять російської агресії, що Росія намагається незаконно захопити частину Грузії і частина України. НАТО твердо виступає за суверенітет цих двох країн, і ми будемо продовжувати робити це і надалі ", - підкреслила Хатчінсон.

Нагадаємо: 12 червня Україна отримала в НАТО статус партнера з розширеними можливостями. Союзники по НАТО продовжують заохочувати і підтримувати Україну в її реформах, включаючи реформи в секторах безпеки і оборони, зокрема, в таких сферах як цивільний контроль і демократичний нагляд, а також в боротьбі проти корупції.

НАТО запустило Програму розширених можливостей в 2014 році і привернуло до неї п'ять країн: Швеції, Фінляндії, Австралії, Грузії та Йорданію. Програма покликана допомогти учасникам збільшити оперативну сумісність своїх військ з силами НАТО

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: