04.04.2021, 12:28

Київ і 10 областей - в «червоній» зоні

Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл карантинних зон. Показник госпіталізацій хворих з COVID-19 перевищено в 21 регіоні та в Києві, на червоному рівні знаходяться столиця і 10 областей.

Про це повідомляє з посиланням на  дані Міністерства охорони здоров'я .

Згідно з ними, в червоній зоні знаходяться Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернігівська, Чернівецька області.

Показник госпіталізацій вище в порівнянні з певним в 60 на 100 тис. Населення в 22 регіонах - Києві, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

У Києві цей показник станом на 3 квітня складає 113,6.

Найвищий показник госпіталізацій станом на 3 квітня в Хмельницькій - 132,6 на 100 тис. Населення, Вінницькій - 109,1 на 100 тис. Населення, Житомирській - 117,6, Миколаївській - 110,9 областях.

Найвищий показник завантаженості ліжок з киснем за станом на 3 квітня в Києві - 79,9%, Житомирській - 71,3%, Київській - 73,6%, Львівській - 71,4%, Миколаївській - 72,8%, Одеській - 65 , 9%, (при певному показнику 65%) областях.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів встановив індикатори, за якими місцеві комісії ТЕБ та НС можуть вводити додаткові обмеження в "помаранчевій" зоні епідемічної небезпеки.

Згідно з документом, підставою для впровадження додаткових обмежень визначено наступні ознаки: кількість виявлених нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на території окремої територіальної громади перевищує 70; кількість виявлених нових випадків COVID-19 на протязі останніх 7 днів перевищує кількість випадків за аналогічний період на 50% і більше.

17 лютого Кабінет Міністрів схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлені 4 рівня епідопасності і показники їх визначення.

Зелений рівень дозволяє переглянути підходи до протиепідемічним обмеженням в бік пом'якшення. Він встановлюється одночасно на всій території України, якщо: 1) захворюваність на грип та ГРВІ на території щонайменше 13 регіонів України менше 50% епідемічного порогу; 2) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР і з визначенням антигену SARS-CoV-2) - менше 5%.

Жовтий рівень діє в якості базового на рівні всієї країни. Встановлюється на рівні регіонів.

Читайте також: В Україні за добу виявили 13 738 випадків Коронал іруса

Помаранчевий - попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може привести до введення посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник: захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг; завантаженість ліжок, забезпечених медичним киснем в певних закладах охорони здоров'я - більше 65%; кількість тестів методом ПЛР і з визначенням антигену SARS-CoV-2 за останні 7 днів на 100 тис. населення - менше 300; кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення - більше 60; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР і з визначенням антигену SARS-CoV-2) - більше 20%;

Червоний рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищені 2 або більше показників.

Червоний рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ ​​та НС за ініціативою міністра охорони здоров'я протягом 48 годин. Рішення Державної комісії з питань ТЕБ ​​та НС вступає в силу не раніше ніж через два дня з дати його опублікування. Рішення про скасування червоного рівня приймається в разі досягнення регіоном всіх показників протягом щонайменше п'яти днів поспіль.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: