• Головна
  • Новини
  • Кирило Шевченко називає заочний арешт політичним переслідуванням

08.12.2022, 19:02

Кирило Шевченко називає заочний арешт політичним переслідуванням

Ексглава НБУ Кирило Шевченко, якому ВАКС обрав заочне тримання під вартою, заявив про "політичне переслідування" і те, що суд відмовив в усіх клопотаннях, які заявляла сторона захисту: збирається подавати апеляцію.

Про це він написав у Facebook.

"Щойно закінчилось засідання ВАКС з обрання запобіжного заходу щодо мене. До останньої хвилини сподівався, що суд надасть мені можливість взяти участь у засіданні в форматі відеозв'язку. Однак моє клопотання, попри наявну технічну можливість та очевидну доцільність, вчергове було відхилено. Ніхто не став, і вочевидь від початку не збирався, слухати іншу сторону. Прийняте рішення – безстрокове тримання під вартою без права внесення застави - є винятковою і найсуворішою мірою з усіх можливих. В чому сенс? Маю відповідь - політичне переслідування", – заявив Шевченко.

За його словами, суд відмовив у відводі прокурора, "який не вважав за потрібне, попри вимогу закону, надавати мені копії клопотання з додатками".

Також ексглава НБУ заявив, що суд також відмовив у витребуванні в Укргазбанку документів, "на які посилається і сам прокурор, однак чомусь не долучає їх до клопотання".

"Зрештою судом відмовлено, увага, в усіх клопотаннях, що заявлено стороною захисту. Без права взяти мені участь у засіданні, без можливості ознайомитись з матеріалалами справи та з упередженим ставленням до сторони захисту – ось, як виглядає правосуддя у виконанні НАБУ&Co. Ця політично мотивована справа, штучно створена нашвидкуруч, не містить жодних доказів і розвалиться у будь-якому неупередженому суді. Отримавши повний текст сьогоднішньої ухвали, я обов’язково подам апеляцію", – резюмував Шевченко.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: