• Головна
  • Новини
  • Керівниця шостого ліцею у Львові переконує, що хоче українізувати школу

18.12.2021, 16:29

Керівниця шостого ліцею у Львові переконує, що хоче українізувати школу

Зокрема, у пріоритеті – патріотичне виховання, українізація та волонтерство.

Про це Аліна Бояр-Созанович розповіла журналістці "Еспресо.Захід"

Аліна Бояр-Созанович є єдиною кандидаткою на посаду директора шостого ліцею у Львові. Вона випускниця цієї школи, а раніше працювала заступником директора з виховної роботи. Розповідає, що не погоджується з позицією, яку раніше займала школа, і нині хоче її змінити.

"Справді, я була випускницею шостого ліцею. Але це не означає, що погоджувалася з усім, що відбувалося у школі, – переконує Аліна Бояр- Созанович. – Пізніше я була заступницею директора з виховної роботи лише на пів ставки, тож теж не мала змоги кардинально змінити ситуацію".

Аліна Бояр-Созанович переконує, що хоче українізувати школу. Змінила пріоритети, і нині почути російську в закладі можна вкрай рідко. Також оновився колектив закладу, тож навчання в ліцеї відбувається по-іншому. 

"У нас уже кілька років тривають зміни. Наразі впроваджую у школі патріотичне виховання, розвиваємо волонтерство, працюємо з військовими АТО, – каже Бояр-Созанович. – Нещодавно мама загиблого воїна АТО їхала на фронт, то ми малюнки малювали і передавали. На річницю Голодомору теж мали акції вшанування. Крім того, вже з наступного року російська мова в нас буде вивчатися факультативно".

Нагадаємо, у Львові нещодавно мало не розгорівся новий скандал із призначенням директорки школи. У 6-му ліцеї Львова на конкурс на посаду директора подала документи лише завуч ліцею Аліна Бояр-Созонович. За словами громадських активістів, жінка була дотична до керівництва школи в час, коли в навчальному закладі пропагували комуністичну символіку.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: