• Головна
  • Новини
  • Карантин у Львові з 23 вересня діятиме щодо закладів освіти, культури та спорту

22.09.2021, 08:08

Карантин у Львові з 23 вересня діятиме щодо закладів освіти, культури та спорту

Учора, 21 вересня, міська комісія з питань ТЕБ і НС, на виконання рішення державної комісії з питань ТЕБ та НС, вирішила запровадити на території Львівської МТГ «жовтий» рівень епіднебезпеки, ввести обмеження для закладів освіти, культури та спорту.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Так, комісія вирішила:

  • Львів у жовтій зоні з четверга, 23 вересня, до 31 грудня 2021 р;
  • обмеження по культурі: масові заходи - не більше, ніж 1 людина на 4 м.кв,  заповненість кінозалів, залів інших закладів культури – не більше, ніж 50% місць;
  • обмеження у закладах спорту: заповненість спортзалів, фітнес-центрів - не більше, ніж 1 особа на 10 м.кв.

«Є одна річ, яка дає закладам освіти та спорту мотивацію працювати повноцінно, в звичайному режимі - якщо там вакциновано понад 80% персоналу», - зазначив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

  • заклади освіти (школи та садочки) працюють за умови 80% вакцинованих, або наявності сертифікату про вакцинацію, негативного тесту ПЛР за останні 72 години чи довідки, що нещодавно перехворів (до 6 місяців). Також управління освіти має видати окремий наказ щодо відповідального в кожній школі за контроль щодо вакцинації, ПЛР-тесту чи відповідної довідки. Відповідальна особа нестиме персональну відповідальність за проведену перевірку.

Також Андрій Москаленко додав, що у закладах сфери послуг, де є вакцинація персоналу понад 80%, будуть мати відповідне ознакування, що тут безпечно.

«В нас продовжується значна динаміка підтверджених випадків на Covid-19. Станом на зараз, з 14 до 21 вересня, у місті Львові вже зареєстровано 1345 пацієнтів з підтвердженим Covid-19.

Хочу акцентувати на тому, що приріст числа Covid-19 збільшився буквально впродовж двох тижнів на 70%. В нас, станом на сьогодні, підтверджених випадків за добу - 238 у місті Львові, а за вихідні ми мали 423, що є досить високою цифрою. В нас на стаціонарному лікуванні у лікарні швидкої допомоги перебуває 306 пацієнтів з пневмоніями, з них 287 – мають підтверджений Covid-19. В реанімації 19 пацієнтів, на ШВЛ – 8 пацієнтів. Сьогодні в нас надійшло в ЛШМД 39 пацієнтів з Covid-19. Така висока цифра кожного дня. Померло за вихідні 17 осіб, які надійшли у важкому стані. Сьогодні (21 вересня) ми мали 4 смерті.

Я акцентую на тому, що із госпіталізованих, які зараз перебувають на стаціонарному лікуванні, 90% - не вакциновані. Тому ми можемо зробити висновок, що вакцинація працює і що хворіють ті, хто не вакцинується.

Також звертаю увагу, що у нас медики провакцинувались більше 50%, і дві основні найбільші лікарні мають вакцинацію понад 80% - лікарня швидкої медичної допомоги і 8-ма лікарня.

За вересень у нас померло 62 пацієнти у лікарні швидкої медичної допомоги. Це дуже висока смертність», - доповіла начальниця управління охорони здоров’я Леся Кобецька.

Також за словами керівниці управління освіти Зоряни Довганик, у 12 школах Львова працюватимуть пункти, де вакцинуватимуть працівників освіти.

«Загалом у нас ситуація по школах і садочках така, що на сьогодні ми маємо 82 дітей з підтвердженим Covid-19, також понад 40 викладачів. Бачимо, що діти хворіють більше, ніж вчителі.

Сьогодні ми маємо декілька класів, які навчаються дистанційно. У чотирьох садочках закрито по одній групі. Садочки є менш контактними, тому там є менша захворюваність.

Щодо рівня вакцинації, то в межах 50% є загалом вакцинація по школах, по садочках – 30% і 45% – в закладах дошкільної освіти. Впродовж останнього тижня рівень вакцинації збільшився на 10%. Але зараз ми працюємо зі школами з метою проведення просвітницької роботи, щоб збільшити кількість людей, які вакцинуються. Власне, вже із цього тижня ми будемо проводити такі заходи у школах та садках щодо важливості вакцинації. Також завтра буде працювати 12 пунктів вакцинації у наших школах. Ми відібрали ті, де велика кількість працівників невакцинована. Запрошуємо до вакцинації усіх педагогів, які працюють у школах і садочках нашого міста», - відзначила керівниця управління освіти Зоряна Довганик.

«Сьогодні на засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС ми акцептували рішення державної комісії з питань ТЕБ і НС про перехід з четверга, 23 вересня, у жовту зону.

Це означає декілька змін.

Перша зміна стосується роботи закладів освіти – школи, садочки, і приватні, і комунальні. Де вакциновано понад 80% працівників – працюють у звичному режим. Де рівень вакцинації є меншим, ніж 80% - можливе продовження освітнього процесу за умови: 1) наявність у працівника сертифікату про вакцинацію, 2) негативний ПЛР-тест за останні 72 год, 3) довідка про те, що працівник чи працівниця перехворіли за останні 6 місяців.

Також зміни стосуються і сфери культури – заповненість не більше, ніж 50%.

Якщо говорити про спортзали, то це одна людина на 10 м кв.

А також 1 людина на 4 м кв, якщо говорити про масовий захід.

Також є добра опція щодо мотивації: якщо у колективі є вакциновано 80% працівників, то вони продовжують працювати у звичному режимі.

Також ми прийняли рішення, що у 12 школах, де є найнижчий відсоток вакцинації, а середньо статистично це 52-53%, там будуть відкриті завтра центри вакцинації, щоб ще більше стимулювати працівників освіти вакцинуватись.

Ми будемо ознаковувати ті заклади сфери послуг, де є понад 80% вакцинованих працівників – буде спеціальна наліпка, що у цьому закладі є безпечно, працівники є вакцинованими.

Ми спостерігаємо сьогодні дуже високу динаміку росу захворювань, що дуже близька до тої динаміки, що була у березні-травні, тому мусимо вживати всіх необхідних дій, щоб було безпечно.

Громадський транспорт буде працювати у звичному режимі, але з кількома змінами: буде посилений контроль за дотриманням карантинних норм, зокрема, масковий режим. Буде відповідальність, якщо перевізник цього не буде дотримуватись – поліція і інші служби будуть контролювати виконання цих вимог», - розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: