• Головна
  • Новини
  • Карантин у Луцьку: в день громадським транспортом користується 18 тис. пенсіонерів

19.03.2020, 12:11

Карантин у Луцьку: в день громадським транспортом користується 18 тис. пенсіонерів

Учора, 18 березня, у Луцьку в конференц-залі Центру надання адміністративних послуг відбулось засідання комісії з питань техногенної та екологічної безпеки. У засіданні взяли участь секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, представники виконавчих органів Луцької міської ради а також національної та патрульної поліції.

Про це повідомили у луцькій міській раді.

Засідання розпочалось із звіту працівників національної поліції про дотримання суб’єктами підприємницької діяльності у місті Луцьку рішення міської ради про введення карантину та застосування протиепідемічних заходів. Зокрема, було зазначено, що частина луцьких підприємців відмовилась припинити свою діяльність на час карантину, шукаючи усі можливі способи уникнути відповідальності. Під час контрольного спостереження протягом 18 березня було виявлено 35 об’єктів-порушників.

Як зазначили представники поліції, починаючи з 19 березня розпочнеться робота по притягненню порушників до відповідальності. Передбачений розмір штрафу — від 17 до 32 тис. грн для суб’єктів підприємництва.

“У Луцьку діє рішення міської ради, у нас є чітка позиція: діятимуть лише продуктові магазини та аптеки. Звичайно, можливі певні зміни, які будуть прийняті на позачерговому засіданні сесії. Та закон говорить чітко — до відповідальності будуть притягнуті не лише ті, хто порушує постанови Кабінету міністрів, а й ті, що порушують рішення органів місцевого самоврядування”, - зазначив Григорій Пустовіт.

Важливим питанням також стало забезпечення доїзду до місця роботи працівників у сфері охорони здоров’я. Станом на 15.00 18 березня вже 14 закладів подали список працівників, що налічує більше 2000 осіб. Для того, щоб забезпечити поставлене завдання було вирішено задіяти місцевих перевізників. Усі автобуси матимуть відповідне маркування та пропуски для того, щоб безперешкодно розвезти усіх працівників.

Зазначається, що протягом останньої доби у місті Луцьку було зареєстровано 468 випадків захворювання на грип та ГРВІ, з них 213 — діти, 255 — дорослі. У випадку підозри на COVID-19 міська клінічна лікарня вже забезпечена 25-ма експрес-тестами на коронавірус, плануються й наступні поставки.

Для забезпечення протиепідемічних заходів у місті також передбачається дезінфекція під’їздів, зокрема — усіх контактних поверхонь (поручні, ручки, ліфти). При цьому ОСББ зобов’язано проводити дезінфекцію власними силами, в той час як департамент житлово-комунального господарства відповідатиме за дезінфекцію об’єктів комунальної власності.

Окремо було згадано про проблему легковажного ставлення батьків дітей до правил введеного карантину. Працівники муніципальної варти зазначили, що в денний проміжок часу на вулицях було помічено безліч дітей та неповнолітніх, котрі часто збирались у великі групи, не дотримуючись безпечної дистанції та не уникаючи місць масового скупчення людей.

“Ми повинні до всіх донести, що карантин — це не канікули. Це можливість залишитись вдома щоб вберегти себе та своїх близьких. Для того, щоб не було трагедії мешканці Луцька, в тому числі — старші, повинні розуміти, що молодь може поширювати захворювання та ставити під загрозу літніх людей.

Коли в день громадським транспортом користується 22 тисячі пільговиків, серед яких 18 тисяч — пенсіонери, то для кого цей карантин?” - підкреслив Григорій Пустовіт.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: