25.09.2019, 16:33

Кабмін вже затвердив законопроєкт про ринок землі

Кабінет міністрів затвердив законопроєкт про ринок землі і передає його на розгляд до парламенту.

Про це на брифінгу після засідання уряду сказав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей законопроєкт, який ми сьогодні затвердили, передамо до парламенту. Українська земля має купуватись тільки українськими громадянами і компаніями. Єдине виключення, яке міститься в законі, - це те, що іноземці можуть успадковувати землю. Тобто, якщо право успадкувати землю має іноземець, то таким чином він може отримати право власності, але протягом року він має її продати", - сказав Гончарук.

Він зазначив, що незабаром текст законопроєкту буде опубліковано, і він мало чим відрізняється від того, який раніше було опубліковано на сайті Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну до 1 жовтня 2019 року подати до Верховної Ради законопроєкт про ринок земель сільськогосподарського призначення. Парламент має ухвалити його до 1 грудня.

Відповідно до законопроєкту, що був опублікований на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, документ передбачає, що з "01.10.2020 скасовується заборона на відчуження земель сільськогосподарського призначення усіх форм власності".

Встановлюється мінімальна стартова ціна продажу земельних ділянок державної та комунальної власності на земельних торгах на рівні не нижче нормативної грошової оцінки.

Забезпечується переважне право орендаря на купівлю земельної ділянки.

Забезпечується право громадян на викуп земельних ділянок для ведення селянського (фермерського) господарства, які їм належать на праві постійного користування та праві довічного успадкованого володіння. Пропонується надати можливість викупити такі землі із розстрочкою платежу до 5 років за ціною, що дорівнює нормативній грошовій оцінці таких земельних ділянок.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: