• Головна
  • Новини
  • Кабмін передав понад сім гектарів лісу на Львівщині компаніям з російськими власниками

11.01.2021, 15:26

Кабмін передав понад сім гектарів лісу на Львівщині компаніям з російськими власниками

Орендарями землі стануть виробники мінеральних вод, які на місці лісу побудуть приміщення для обслуговування свердловин.

Відповідні розпорядження від 28 грудня 2020 року опубліковано на сайті Кабінету міністрів України, передає "Еспресо.Захід".

Згідно із розпорядженнями уряду, з постійного користування державних підприємств "Стрийське лісове господарство" та "Дрогобицьке лісове господарство" вилучено шість земельних ділянок загальною площею 7,0941 га. Йдеться про землі державної власності лісогосподарського призначення, тобто ліси. У розпорядженнях вказується, що земельні ділянки передають в оренду зі зміною їх цільового призначення.

Зокрема, чотири ділянки у Стрийському районі передадуть приватному акціонерному товариству "Моршинський завод мінеральних вод "Оскар". Йдеться про ділянки площею 3,6072 га та 0,4363 га для розміщення та основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд для обслуговування каптажів джерел № 4-9; ділянку площею 2,2059 га для будівель, що обслуговуватимуть джерела № 1, 4 – 10 та ділянку площею 0,2795 га для побудови споруд, що обслуговуватимуть джерело №5.

Крім того, дві ділянки на території Дрогобицького району передадуть в оренду підприємству з іноземними інвестиціями товариству з обмеженою відповідальністю "Аква-Еко": йдеться про ділянку площею 0,2826 га для розміщення споруд, що займатимуться видобуванням мінеральних природних столових вод із свердловини № 0605/66, та ділянку площею 0,2826 га для будівель, що обслуговуватимуть свердловину № 0112/50.

Згідно із розпорядженнями, Львівська обласна адміністрація має укласти з зазначеними підприємствами договори оренди. Своєю чергою, нові орендарі зобов’язані компенсувати Стрийському та Дрогобицькому лісовим господарствам збитки, що виникнуть внаслідок  вилучення земельної ділянки для потреб, не пов’язаних із лісогосподарським виробництвом.

За даними аналітичної онлайн-системи YouControl, ПрАТ "Моршинський завод мінеральних вод "Оскар" та ПІІ ТзОВ "Аква-Еко" входять до структури "Альфа-груп" – однієї з найбільших фінансово-промислових груп Росії, засновником якої є мільярдер родом зі Львова Михайло Фрідман.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: