• Головна
  • Новини
  • Івано-Франківськ не має де класти хворих на COVID-19: хочуть задіяти кардіоцентр і шкірвендиспансер

03.03.2021, 13:05

Івано-Франківськ не має де класти хворих на COVID-19: хочуть задіяти кардіоцентр і шкірвендиспансер

Мер міста Івано-Франківськ Руслан Марцінків звернувся до центральної влади з проханням виділити більшу кількість вакцин від коронавірусної інфекції в регіон. Він також попросив дозволити розгорнути в міських будівлях центри прийому хворих COVID-19.

Про це пише  ZN.UA.

«Я хочу попросити, щоб все-таки дали можливість розгорнути на базі кардіоцентру - не весь, а хоча б дати два-три поверхи під хворих COVID-19. А також шкірвендиспансер, який знаходиться в центральній частині міста. Ми готові допомогти лікарям. Дайте можливість розгорнути не в наметах в Богородчанах, а на діючих міських закладах. І друге - хочу попросити, щоб більше дали вакцини, щоб більше людей могли зробити щеплення навіть цією вакциною. Я вважаю, що вона врятує життя людей», - сказав Марцінків в ефірі одного з телеканалів.

Раніше повідомлялося, що лікарні Івано-Франківської області, які приймають хворих COVID-19, переповнені, пацієнти лежать в коридорах. У міській лікарні №1 Івано-Франківська заповнене від 125 до 130% ліжок. Що стосується центральної міської лікарні, то там заповнене 102% лікарняних місць.

Попри те, що в області бушує «корона», гірськолижний курорт «Буковель» продовжує працювати, правда, в режимі посиленого карантину. Траси, підйомники і готелі з включеними сніданками працюватимуть. З обмеженнями продовжать свою роботу кафе, ресторани - там буде доступна тільки доставка і обслуговування на винос.

24 лютого в Україні почалася вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield (торгова назва вакцини AstraZeneka, яка виробляється в Індії). Перша партія щеплень від коронавірусної інфекції склала 500 тисяч доз. Крім того, в Україні зареєстрована американська вакцина Pfizer. Препарат буде поставлятися в рамках європейської ініціативи COVAX, яка підтвердила поставку перших 117 тисяч доз. За словами глави МОЗ Максима Степанова, Україна очікує отримання китайської вакцини від коронавірусу Coronavac компанії Sinovac до 6 березня. Першими прищеплять медиків, військових в зоні операції Об'єднаних сил і співробітників інтернатів.

За перші п'ять днів вакцинації щеплення від коронавірусу зробили 3 141 людини. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, до кінця року вакцинуватися зможуть всі бажаючі. Станом на 1 березня 2021 року кількість вакцинованих зросла до 4905 осіб.

Максим Степанов заявив про те, що МОЗ планує до кінця тижня почати робити по 10-11 тисяч щеплень від коронавірусу кожен день, а до літа планується збільшити кількість вакцинацій до 5 млн щеплень на місяць. Однак в ході вакцинації у деяких людей виникли несприятливі наслідки у вигляді побічних реакцій.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: