• Головна
  • Новини
  • Гончарук обіцяє рішення щодо голів Нафтогазу та Укренерго найближчими тижнями

19.02.2020, 17:55

Гончарук обіцяє рішення щодо голів Нафтогазу та Укренерго найближчими тижнями

Уряд планує найближчим часом завершити конкурс на голову правління ПрАТ "НЕК "Укренерго", а також ухвалити рішення щодо конкурсу на голову правління НАК "Нафтогаз України".

Про це на брифінгу за результатами засідання Кабінету міністрів сказав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обмінялися репліками, це питання (конкурс на голову правління Нафтогазу" - ред.) не розглядалося на засіданні. Питання на порядку денному не було. Питання актуальне, обговорюється. Звичайно, найближчими тижнями слід очікувати рішення", - сказав Гончарук.

Він також прокоментував поширену у ЗМІ інформацію про призупинку конкурсного відбору голови правління ПрАТ "НЕК "Укренерго".

"Що стосується Укренерго, цей конкурс потрібно найближчим часом завершити. Там потрібен постійний менеджер. Зараз там виконуючий обов'язки. Уряд точно не буде робити щось, щоб уповільнити цей процес. Найближчим часом рішення має бути ухвалене", - додав Гончарук.

Нагадаємо, ПрАТ "НЕК "Укренерго" 13 січня поточного року оголосило відбір кандидатур на посаду голови правління компанії. Наразі в.о. голови правління компанії є Всеволод Ковальчук. Свої обов'язки він виконує ще з жовтня 2015 року.

Раніше повідомлялось, що міністр економіки Тимофій Милованов, на засіданні уряду, запропонував обговорити оголошення конкурсу на посаду голови "Нафтогазу", проте ініціативу вносити питання "з голосу" не підтримали прем'єр-міністр Олексій Гончарук, і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Питання продовження контракту з головою правління "Нафтогазу" Андрієм Коболєвим відкрите - ефективність компанія очевидна, але до "Нафтогазу" є багато претензій, заявив прем'єр Олексій Гончарук.

Коболєв заявив, що зацікавлений у продовженні свого контракту, але хоче зрозуміти, які будуть нові правила управління держкомпаніями.

Також він повідомляв, що отримає компенсацію, якщо його звільнять до закінчення контракту у березні 2020 року.

Відповідаючи на питання, чи є у нього "золотий парашут" на випадок раптового звільнення, голова правління "Нафтогазу" заявив: "Є. Який, коментувати не готовий".

Контракт голови НАК "Нафтогаз України" закінчується у березні 2020 року. Продовження контракту знаходиться у компетенції наглядової ради НАК.

20 січня наглядова рада НАК "Нафтогаз України" оновила склад правління компанії.

Раніше президент Володимир Зеленський натякнув на можливе перезавантаження НАК "Нафтогаз".

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: