• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ розділив Святу вечерю з людьми похилого віку

06.01.2020, 22:54

Глава УГКЦ розділив Святу вечерю з людьми похилого віку

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у Навечір'я Різдва Христового, 6 січня 2020 року, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового розділив Святу вечерю із людьми похилого віку.

Про це повідомив департамент інформації УГКЦ.

На вечерю зібралось понад 140 людей похилого віку із Києва, Київської, Житомирської, Вінницької, Черкаської та Чернігівської областей. Серед присутніх старенькі самотні, вимушено-переселені, люди з інвалідністю.

Свята вечеря розпочалася зі спільної молитви та привітального слова Блаженнішого Святослава, який висловив велику радість, що у Навечір'я Різдва має можливість бути разом із людьми похилого віку.

«Мені сьогодні випала особлива честь – привілей вітати усіх вас тут, у нашому Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві, щоби ми разом могли сісти за святкову Святу різдвяну вечерю», – сказав Блаженніший Святослав до гостей.

Він пригадав, що в Євангелії нам оповідають, як народився Христос, то мудреці зі Сходу прийшли і принесли нашому Спасителів свої скарби: ладан, миро і золото. «Сьогодні наша Київська архиєпархія тут у соборі приносить до вертепу Христа золото. Бо тим золотом не є якийсь там метал дорогоцінний. Тим золотом є наші люди золотого віку. Це є найбільший скарб, який ми маємо, яким ми тішимося і сьогодні ми особливо хочемо вас принести у дар нашому новонародженому Спасителеві», – відзначив Предстоятель.

«І ми разом з вами на цілу Україну і на весь український світ із серця нашої Церкви сповіщаємо дуже гарну вістку: Христос народився! Славімо Його!» – додав Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ також розділив з присутніми різдвяну просфору, підійшовши до кожного з благословенням та побажанням радісних Різдвяних свят.

Вечеря була організована БФ «Карітас-Київ» за підтримки благодійного фонду «Андріїв гріш», спільно із спільнотами Київської архиєпархії та волонтерами.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: