22.10.2020, 16:48

Глава Нацбанку пояснив, що буде без траншів МВФ

Відсутність грошей МВФ може вплинути на ціни і валютний ринок в Україні. НБУ все ще чекає на наступний транш до кінця року.

Відсутність траншів МВФ здатна уповільнити відновлення економіки і суттєво погіршити інфляційні і девальваційні очікування. Про це в четвер, 22 жовтня, заявив глава Національного банку Кирило Шевченко, пише Кореспондент.

"Співпраця з Фондом є базовою передумовою для повноцінного фінансування дефіциту державного бюджету. Інший важливий пункт - отримання пов'язаного з програмою МВФ фінансування від міжнародних партнерів. Ця підтримка необхідна для швидкого відновлення української економіки", - зазначив він.

Шевченко додав, що результативний діалог з міжнародними партнерами є запорукою збереження макрофінансової стабільності. Зокрема, співпраця з МВФ дозволить і надалі виконувати зовнішні зобов'язання держави і збільшити міжнародні резерви України до 29-30 млрд доларів.

За його словами, НБУ все ще очікує надходження чергового траншу від МВФ в кінці року.

Напередодні в МВФ заявили, що виділення наступних траншів Україні, як і в цілому реалізація програми Stand-By, буде залежати від імплементації владою реформ, виконання зобов'язань та інших цілей, передбачених Меморандумом.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: