• Головна
  • Новини
  • Гладковський-молодший прилетів в Україну і прийшов в САП

26.04.2021, 11:09

Гладковський-молодший прилетів в Україну і прийшов в САП

Оголошений в розшук Ігор Гладковський, син колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, в понеділок вранці прийшов до Спеціалізованої антикорупційну прокуратуру.

Про це повідомило Укрінформу джерело у відомстві.

"Ігор Гладковський вночі прилетів в Україну і сьогодні вранці з'явився в САП", - сказав він.

За словами співрозмовника агентства, в прокуратурі повинні провести з ним слідчі дії.

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня детектив Національного антикорупційного бюро прийняв постанову про оголошення в розшук підозрюваного у справі "Оптімумспецдеталі" Ігоря Гладковського.

У бюро вказують, що слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний переховується від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

У НАБУ нагадали, що в грудні 2020 року ГЛАДКОВСЬКА-молодшому відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед направленням обвинувального акта до суду. Рішенням суду його обмежили в ознайомленні з матеріалами до 15 квітня 2021 року, тому він вже не мав можливості затягувати досудове розслідування.
Гладковського викликали в САП на 16 квітня і, в зв'язку з неявкою повторно на 20 і 21 квітня для отримання копії обвинувального акта і реєстру матеріалів досудового розслідування. Однак особа тричі не стало.

За даними слідства, зусиллями якого підозрюють у 2015-2017 рр. ТОВ "Оптімумспецдеталь" отримувало преференції при укладанні договорів і розрахунків з підприємствами "Укроборонпрому".

За це особа мала вигоду, яка, за домовленостями, мала становити 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. Таким чином тільки за одним договором обвинувачений отримав 950 тис. Грн неправомірної вигоди. Дії особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом).

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: