• Головна
  • Новини
  • Газопровід Польща-Україна має бути побудований до 2023 року

29.06.2020, 13:44

Газопровід Польща-Україна має бути побудований до 2023 року

Газопровід Польща-Україна має бути побудований до 2023 року. Він має забезпечити постачання понад 5 мільярдів кубометрів природного газу щорічно в бік України

Про це пише Польське радіо.

Голова компанії Gaz-System Томаш Стемпєнь прокоментував повідомлення компанії Louisiana Natural Gas Exports, яке хотіло транспортувати до 5,5 мільярдів кубічних метрів газу через Польщу в Україну та забезпечити фінансування на будівництво газопроводу Польща-Україна. Однак остаточне рішення щодо інвестиції залежить від багатьох чинників.

«Якщо з’явиться вагоме джерело фінансування цієї інвестиції, більший обсяг якої повинен бути реалізований з української сторони, то ми дійсно суттєво підійдемо до остаточного інвестиційного рішення», - заявив голова Gaz-System.

За його словами, Gaz-System має всі дозволи, необхідні для початку роботи. «Ми чекаємо рішення з другого боку. Ми знаємо, що це також питання фінансування», - сказав Стемпєнь.

Голова Gaz-System зізнався, що важко сказати, коли це може статися, і що нині такі розмови не ведуться.

«Треба пам’ятати, що газопровід Польща-Україна має бути побудований до 2023 року, коли Ямальський договір вже не буде обов’язковим для поляків. Це означає, що нинішні газопроводи, що з'єднують Польщу та Україну, матимуть запасну потужність. Питання полягає в тому, чи будуть вони використовуватися, яким чином, і чи виникне потреба в нових. Якщо так, тоді буде створено простір для розмови про новий газопровід», - наголосив Томаш Стемпєнь.

Газопровід Польща-Україна мають побудувати до 2023 року. Він має забезпечити постачання понад 5 мільярдів кубометрів природного газу щорічно в бік України. Проєкт чекає остаточного інвестиційного рішення.

Нагадаємо, наприкінці травня в Україні схвалили меморандум про можливі поставки газу США через Польщу.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: