17.10.2020, 11:40

Франківські учні не матимуть канікул в жовтні

Франківські школярі не матимуть канікул. Таке рішення ухвалили батьківські комітети та педагоги шкіл Івано- Франківська.

Про це сказав міський голова Руслан Марцінків під час онлайн-трансляції у Фейсбуці, передає Суспільне.

За його словами, у міських навчальних закладах проголосували за те, щоб продовжти навчання до четверга наступного тижня, а з 23-го до 27-го жовтня перейти на дистанційне навчання.

"Ми провели опитування серед батьків та вчителів всіх шкіл Франківська. Це рішення, звісно, непросте. Є батьки, які виступають проти цього рішення, але ми рекомендуємо кожній школі переходити на дистанційне навчання, якщо клас чи ціла школа погоджується і ухвалить це рішення", - зауважив міський голова.

Дошкільні заклади працюватимуть у звичному режимі. Про це кореспондентам Суспільного Карпати повідомив директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради Ігор Максимчук. За його словами, зараз серед дітей і педагогів дитячих садочків хворих на COVID-19 немає. Проте зараз приблизно 30 школярів мають підтверджений діагноз "коронавірусна інфекція".

"Є такі класи, які йдуть на самоізоляцію, а є такі, які виходять. Я не хочу бути голослівним, треба подивитися по документах, але це приблизно 35. У мене документи лягають на стіл два рази на день. Зараз є невелика тенденція до зростання", - сказав Ігор Максимчук.

З понеділка, 19-го жовтня, Івано-Франківськ перебуватиме у червонній карантиній зоні. Франківець Іван Недоходюк вважає, що у червоній зоні варто закрити гіпермаркети. До роботи громадського транспорту в умовах карантину уже всі звикли.

"Якщо не буде їздити транспорт, то муситимемо пішки ходити. Зараз в громадському транспорті немає такого скупчення народу, як було раніше. Фактично, зайняті всі сидячі місця. Я не думаю, що це буде проблема для того, щоб закрити громадський транспорт. Це буде проблема для жителів Івано-Франківська. Навіть перевізники не завжди хочуть виїжджати, бо їм невигідно", - розповів Іван Недоходюк.

Довідки з місця роботи у транспорті з понеділка показувати не потрібно. За словами начальника управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради Андрія Гіглюка, ті карантинні обмеження, які були дотепер, і надалі діятимуть - перевозитимуть пасажирів тільки на сидячих місцях.

Франківські учні не матимуть канікул в жовтні. Так вирішили батьки і педагоги

"Також єдиною додатковою вимогою стало підвищення контролю карантинних заходів пасажирів, і перевізників, і водіїв. Будемо спостерігати, чи пасажири дотримуються маскового режиму, чи наявні відповідні дезінфектори і засоби захисту в автобусі. Відповідно, громадський транспорт і надалі курсуватиме", - зазначив Андрій Гіглюк.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: