05.04.2019, 17:23

Фільм "Я, Бандера" знімуть на Прикарпатті

У Франківську підписали меморандум про зйомки документальної кінострічки "Я, Бандера". Зйомки мають відбутись на Франківщині та в Німеччині.

Зняти сучасне документальне кіно про провідника нації Степана Бандеру – з такою метою до Івано-Франківська завітали представники Кінокомісії. Це некомерційна організація, яка залучає різні команди, сторони до створення фільмів. Зараз команда зосереджена на зйомках документальної стрічки "Я, Бандера", які мають відбутись на Франківщині та в Німеччині. Повідомляє курс.іф.

Представники Кінокомісії зустрілися з начальником управління культури ОДА Володимиром Федораком та мером Русланом Марцінківим.   

"Місто готове підтримати зйомки цього фільму, це вкрай актуально сьогодні. Треба розвінчувати якісь ті міфи, які десятиліттями нав’язувались радянською системою. Такі люди, як Бандера, мають надихати нас – Схід і Захід – на продовження національної ідеї. Головне, по-сучасному, різнопланово подати погляд на постать Степана Бандери. Щоб ми могли пережити події того часу і відчути себе на місці героя", – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Про ідею фільму "Я, Бандера" та особливості створення розповів продюсер Олег Щербина.   

"Принципово не хочемо втручання іноземців у кіно, бо це наша тема. Ми подаємо стрічку на конкурс Держкіно, і впевнений, що отримаємо підтримку. Цей проект дуже потрібний, і ми його зробимо!" – сказав він.    

"Поступово росте увага глядача, який за останні десятиліття звик до іноземного кіно, до українського продукту. Тепер Україна пропонує людям різножанрове кіно. Є попит і є перспектива росту", – підкреслив кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський.

Також він зауважив, що дедалі більше українського кіно представлено на міжнародних фестивалях і конкурсах.

Зйомки стрічки "Я, Бандера" планують розпочати наприкінці року.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: