• Головна
  • Новини
  • Фермери обіцяють загальнонаціональний страйк аграріїв

05.06.2019, 22:31

Фермери обіцяють загальнонаціональний страйк аграріїв

В Миколаєві фермери виступають проти змін щодо зберігання дизельного пального. Вони називають новий закон «драконівським» і попереджають владу про загальнонаціональний страйк, якщо їх ігноруватимуть.

Про це повідомляє agropolit.com.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 р. набувають чинності зміни в Податковому кодексі, в зв'язку з якими фермери повинні отримувати ліцензію на зберігання пального і оформляти будови, де зберігається пальне і землю під ними, як АЗС. Раніше повідомлялося, що бізнес пропонує Раді узаконити аграріям повернення акцизу за купівлю пального.

У понеділок, 3 червня, в Миколаєві біля ОДА зібралися фермери, які виступили проти змін у Податковому кодексі, які повинні набути чинності з 1 липня.

Директор ФГ «Діброва» Сергій Протченко розповів, що оформити документи, які тепер необхідні в зв'язку зі вступом у силу цього закону, практично неможливо. Крім цього, структури, до яких необхідно звертатися, повністю корумповані.

Він зауважив, що за цим законом із 1 липня практично всі фермери Миколаївської області, крім тих, хто працює по-чорному, стають злочинцями. Оскільки відтепер фермер повинен оформити шматок землі під автозаправну станцію в Держгеокадастрі.

Ви розумієте, яка там корупція, це нереально. Я сім років оформляю фермерську землю і не можу закінчити, тож уявіть, що буде з оформленням АЗС. І скільки треба документів зібрати, щоб побудувати автозаправну станцію. І все одно, що там всього одна бочка, що я заправляю тільки своїх два трактори. Більш того, цю бочку потрібно узаконити в ДАБІ (Державна архітектурно-будівельна інспекція), а там все дихає корупцією. Й усе це до 1 липня», — поділився фермер.

Головною проблемою фермери вбачають саме відведення землі під АЗС. Наразі більшість фермерів зберігають пальне у бочках, які стоять на приватних землях, визначених під будівництво.

«Кілька моїх тракторів стоять у мене на городі, у мене там є бочка з пальним. Як мені оформити цю землю, якщо вона у мене відведена для будівництва будинку? Хто мені дозволить на моїй території побудувати автозаправну станцію, а всі документи я повинен зібрати на АЗС? І хто мені дозволить будувати АЗС?», — обурюється Сергій Протченко.

Директор ФГ «Діброва» також заявив, що якщо влада не почує фермерів, то це вже буде загальнонаціональний страйк.

В Умані фермери вже виходили з цією ж вимогою. Я думаю, це піде по Україні. А якщо випишуть кілька штрафів, народ підніметься. Аж до того, що буде загальнонаціональний страйк, фермери припинять платити податки взагалі. Якщо випишуть ці драконівські штрафи — значить, вийдемо на вулиці. Ми пам'ятаємо 2004-й та 2014 р. — скати, вогонь, «банду геть». Якщо влада цього хоче, так і буде. Бо це «драконівський закон», — зауважив фермер.

Під час акції протесту, з фермерами спілкувався заступник голови Миколаївської ОДА Андрій Кротов, який запевнив, що з боку облради буде подано звернення до Кабміну, щоби скасувати цю постанову.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: